Lempi-keräilykolikon esittely

Jalokivigalleria ja Sarjakuvanäyttely – The Arctic Gems and Comics


Jalokivigalleria & Sarjakuvanäyttely ovat avoinna nyt ennakkovarauksesta!
7.12. – 23.12.2020 ma – pe klo 10:00 – 15:00

Varaa oma vierailuaika soittamalla numeroon 050 386 85 63 tai laitamalla sähköpostia info@sealapland.com

Palvelemme vain yksi seurue (max 10hlö) kerrallaan, joten vierailu näyttelyissä on turvallinen. Seurue voi varata vierailulle 1 tunnin ajan.

Vierailun jälkeen kaikki kosketuspinnat desinfiodaan. Myös kertakäyttömaskit ja käsidesi ovat saatavilla. Noudatamme koko korona-ajan tehostettua hygieniaa ja sosiaalisen etäisyyden ohjeistuksia sekä myös voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja karanteenisuosituksia.

Jalokivigalleria esittelee ainutlaatuisen kokoelman raaka- ja korukiviä eri puolilta maailmaa. Näyttelyn ensimmäisessä kerroksessa on esillä yli 3 000 erilaista kiveä eri puolilta maailmaa, yli 60 eri maasta. Jalokivinäyttelyn toisessa kerroksessa on esillä jäljennöksiä maailman tunnetuimmista timanteista ja kruununjalokivistä, kuten Britannian Imperial State Crown, Norjan kuninkaan ja kuningattaren valtakunnanomenat, Venäjän keisarillinen valtikka 1770-luvulta ja Ranskan kuningattaren Marie Antoinetten kaulakoru 1700-luvun lopulta. Näyttelyn itseoikeutettu tähti on aito Suomen kuninkaan kruunu!

Uudistunut Kemin sarjakuvanäyttely keskittyy entistä enemmän suomalaiseen sarjakuvaan. Kemin Jalokivigallerian kanssa saman katon alle muuttanut näyttely esittelee yli 30 sarjakuvataiteilijan kädentöitä muun muassa originaalien, figuurien ja videoiden muodossa. Kemin sarjakuvakeskuksella on myös pohjoismaiden mittakaavassakin suuri, tuhansien albumien sarjakuvakokoelma, joka on nyt ensimmäistä kertaa kaikkien nähtävillä ja luettavana – osana uutta näyttelyä.

Uusi Lempi-kolikko

Kolikko on näyttelyiden ikioma rahayksikkö, sen arvo on yksi Lempi ja niitä on rajoitettu erä. Keräilyharvinaisuutena Lempi-kolikon arvo tänä vuonna on siis yksi Lempi, ensi vuonna kaksi Lempiä jne. Ihan uusi rahayksikkö, Lempi-kolikko ideoitiin ja kehitettiin kunnioittamaan Kemin sarjakuvakeskuksen ja jalokivigallerian historiaa ja esilletuontia. Kolikon kehittäjät haluavat omalta osaltaan olla edistämässä kemiläisille tärkeiden instituutioiden kuten Lempi-maskotin uudelleenheräämistä erilaisin tavoin. Lempi-kolikon lisäksi Lempi seikkailee näyttelyissä lasten Touhutuntien vetäjänä ja tarvittaessa vaikka edustustehtävissä.

Lempi-kolikko vain 6 eurolla (normaali hinta 9,90 euroa) ostaessasi sisäänpääsylipun näyttelyihin. Huom! Kolikoita rajoitettu määrä!

Noudatamme korona-ajan tehostettua hygieniaa ja sosiaalisen etäisyyden ohjeistuksia sekä myös voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja karanteenisuosituksia.

Tapahtumasta lisää :

https://www.sealapland.com/kemin-jalokivigalleria-ja-sarja/

Edellinen tapahtuma

Pako New Yorkista

Seuraava tapahtuma

Pako New Yorkista

Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

21.12.2020,  kello 10:00

Tapahtuman loppumispäivä

23.12.2020,  kello 15:00

Paikka

Kemin Jalokivigalleria ja Sarjakuvakeskus
Rantabulevardi 2
94100 Kemi

Tapahtumaluokat

Näyttelyt