Kuva Jäniksen vuosi -näytelmästä
KUVA: NINA SUSI

Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

09.10.2020,  kello 19:00

Tapahtuman loppumispäivä

09.10.2020,  kello 21:30

Paikka

Kemin Pirtti
Kauppakatu 7
Kemi

Tapahtumaluokat

Teatteri, elokuvat ja viihde

Peruttu: Jäniksen vuosi – Komedia käpälämäestä

Perjantain 9.10. kello 19 esitys on peruttu sairastapauksen vuoksi. Ostetut liput voi vaihtaa muuhun ajankohtaan tai lunastaa teatterin lippukassalta. Lippukassa avoinna tiistaista perjantaihin kello 11–16, puhelinnumero 016 258 232.

Vatanen on mies, jota kaikki sanovat vain Vataseksi. Jopa Vatasen vaimo sanoo Vatasta Vataseksi. Vaimon mielestä Vatanen on ollut jo pitkään masentavaa seuraa. Tämä johtuu ensinnäkin siitä, että Vatanen on aina töissä.
Kun Vatasen pomo passittaa Vatasen kurssikeskukseen koulutukseen, alkaa matka, joka muuttaa Vatasen elämän. Hän saa uuden suunnan törmättyään jänikseen, jonka kanssa ottaa hatkat halki Suomen aina Lapin kairoille asti. Mutta mihin käpälämäki lopulta johtaa?

Arto Paasilinnan (1942–2018) Jäniksen vuosi on innoittanut lukijoita ja taiteilijoita jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Tässä vauhdikkaassa ja iloittelevassa tulkinnassa ääneen pääsee siiderin ystäväksi ja loistavaksi karaokelaulajaksi paljastuvan jäniksen lisäksi lukuisia muitakin nisäkkäitä. Matkalla nähdään mielenkiintoisia hahmoja aina hengellistyneestä eläinlääkäristä, mielisairaanhoitajiin ja lapinmiehiin sekä turkulaiseen juristiin ja savolaisiin poliiseihin asti. Vastuu on siis kuulijalla.

Ohjaaja Petri Jäärni työryhmineen on tarttunut teoksen tuoreimpaan näyttämösovitukseen. Luvassa on hersyvää huumoria, vauhtia ja maagista realismia.

Käsikirjoitus: Arto Paasilinna
Dramatisointi: Esa Leskinen, Sami Keski-Vähälä ja Kristian Smeds
Ohjaus: Petri Jäärni
​Lavastus: Mika Haaranen (vierailija)
Puvustus: Sirpa Santonen
Rooleissa: Olli Halttu, Johanna Ahonen, Tatja Hirvenmäki, Samu Stenberg, Satu Tala ja Kimmo Tuppurainen.
Ikäsuositus yli 12 v.

Tapahtumasta lisää:

http://www.keminteatteri.com/jaumlniksen-vuosi.html