Kaarina Kuusisto-Lukkari & Niina Kestilä TÄSSÄ JA NYT

Kemin taidemuseossa avautuu lauantaina 13.11.2021 Kaarina-Kuusisto-Lukkarin ja Niina Kestilän yhteisnäyttely: Tässä ja nyt. Näyttely on esillä 15.1.2021 asti.  

Kaarina Kuusisto-Lukkari (s. 1956) on keraamikko ja kuvataiteilija Sotkamosta. Hän tekee taideteoksia keramiikasta ja kierrätysmateriaaleista sekä maalaa akvarelleja. Viimeisimpänä tekniikkanaan taiteilija on käyttänyt 3d-kynää:  

“Piirtäminen ”ilmaan” on 3d-kynän jännittävimpiä puolia. Ilmaan piirtäminen ei ole käytännössä ihan totta, mutta piirroksen/tulosteen irrottaminen alustaltaan on. 3d -kynä tulostuksen voi laittaa esille kuten reliefin, sen voi ripustaa ilmaan tai sitä voi muokata kolmiulotteiseksi muodoksi kuuman ilman avulla tai tulostamalla muottia apuna käyttäen.”

Teoksissaan taiteilija on ottanut vahvasti kantaa mieltään askarruttaviin asioihin kuten luonnon monimuotoisuuden katoamiseen.  

Niina Kestilä (s. 1979) työskentelee Kajaanissa. Suurin osa hänen tuotannostaan, myös julkiset teokset, ovat maalauksellisia puuveistoksia. Kestilä käyttää taiteessaan myös paljon kierrätysmateriaaleja. Aiheet tulevat kasveista ja monesti idän symboliikasta:  

“Kasviteokset ovat minulle tekosyy maalata. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ne olisivat vailla tarkoitusta. Tekoprosessi on suunnitelmista vapaata, muodoilla ja väreillä leikittelyä. Ikikukka-teoksissa ajatuksena oli tavoitella jotain lootuksen symboliikkaan viittaavaa. Idän symboliikassa mudasta nouseva puhdas ja kaunis lootus on tärkeä symboli, lootus on ollut paljon käytössä myös Egyptissä. Omat ikikukkani, alkukukkani, kelluvat tummien kiiltävien grafiittipalasten päällä, kuin avaruudessa tai ajassa. Aikaan liittyy myös käärmeen symboliikka. Käärmeen nahanluonti on aikaisemmin tulkittu jopa uudelleen syntymäksi ja kuolemattomuudeksi.”

Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

07.01.2022,  kello 11:00

Tapahtuman loppumispäivä

15.01.2022,  kello 15:00

Paikka

Kemin taidemuseo
Marina Takalon katu 3
94100 Kemi