Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

07.10.2020,  kello 14:20

Tapahtuman loppumispäivä

07.10.2020,  kello 15:50

Paikka

Kinopirtti
Valtakatu 12
94100 Kemi

Tapahtumaluokat

Teatteri, elokuvat ja viihde

Seniorikino: Karpo-elokuva

Hannu Karpo on suomalainen ikoni, joka on tallentunut kansakunnan muistiin: oman tiensä kulkija, joka raportoi väsymättä ja kuvia kumartamatta tavallisten suomalaisten ihmisten kohtaamista vääryyksistä. Kaikki siis tietävät Karpon, mutta harva tuntee miehen karvahatun alla.

Elokuva Karpo kuvaa Hannu Karpon vuosikymmeniä kestänyttä uraa toimittajana ja käänteitä, jotka tekivät Karposta ilmiön ja koko kansan tunteman tv-kasvon. Karpo-elokuvassa kerrotaan myös niistä uhrauksista, joita ohjelmien teko ja vääryyttä kokeneiden kansalaisten puolustaminen vaati. Karpo rohkeni mennä alueille, joita muut karttoivat.

Koko kansan rakastaman televisio-ohjelman tuotannossa käytettiin toisinaan mitä ällistyttävämpiä keinoja ja liikuttiin lain molemmin puolin. Karpoa oli mahdoton pysäyttää syyttein tai uhkauksin, sillä kansain silmissä hänestä kasvoi oikeuslaitostakin suurempi instituutio. Maailma, Suomi, media ja journalismi ovat käyneet läpi suunnattoman murroksen Karpon toimittajan uran aikana. Karpon tarina on kuin täydellinen läpileikkaus tästä dramaattisesta muutoksesta – ja samalla hyvä muistutus siitä, miten toisenlainen maa Suomi oli vielä hyvin vähän aikaa sitten. Karpo nostaa karvahattua rohkealle ammattilaiselle, jolla oli asiaa.

SENIORIKINOSSA EI VALITETTAVASTI OLE POIKKEUSOLOJEN VUOKSI KAHVITARJOILUA.

Tapahtumasta lisää:

https://www.kinopirtti.fi/ohjelmistossa+nyt/

Seuraava tapahtuma

Metsäjätti-elokuva