Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

06.05.2021,  kello 17:00

Tapahtuman loppumispäivä

06.05.2021,  kello 19:30

Paikka

Verkkokoulutus

Tapahtumaluokat

Muut tapahtumat, Teematapahtumat

Kaupunkiviljelykoulu – Palstaviljelmän perustaminen

Ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruoan tuottaminen Kemissä -hanke järjestää kevään aikana kaikille avoimen ja ilmaisen kaupunkiviljelykoulun Teams-etäyhteydellä. Osallistumislinkin Teams-verkkotapahtumaan löydät alempaa tältä sivulta “Tapahtumasta lisää” -otsikon alta.

Kaupunkiviljelyn idea on kasvattaa hyötykasveja kaupunkiympäristössä, esimerkiksi kerrostalon pihalla, parvekkeella tai viljelypalstalla voi kasvattaa herkullisia kasviksia, marjoja ja yrttejä monin eri tavoin. Kaupunkiviljely on hyödyllinen ja innostava harrastus, joka tarjoaa virkistymisen lisäksi puhdasta itse kasvatettua lähiruokaa. Kaupunkiviljelykoulussa opitaan kaupunkiviljelyn perusteita, viljelyn suunnittelusta sadonkorjuuseen. Kursseilla käydään läpi kaupunkiviljelyn periaatteita ja toimivia viljelyratkaisuja kaupungissa.

6.5. Palstaviljelmän perustaminen -kurssilla perehdytään avomaaviljelmän perustamiseen. Kurssilla käydään läpi esimerkiksi maan muokkaus, peruslannoitus, suora kylvö ja taimien istuttaminen viljelypalstalle.

Muut kaupunkiviljelykoulun päivämäärät ja teemat ovat:
20.5. – Viljelytyöt kasvukaudella

Ohjeita Teamsiin liittymiseen alla olevasta linkistä:
http://bit.ly/TeamsillaLiittyminen

Lisätietoja: 
Projektipäällikkö Heidi Nikkilä, heidi.nikkila@kemi.fi, 040 587 7153 Projektisihteeri Aki Särkelä, aki.sarkela@kemi.fi, 040 625 6609

Tapahtumasta lisää:

http://bit.ly/kaupunkiviljelykoulu