Kaupunkiviljelykoulu – Taimikasvatus

Ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruoan tuottaminen Kemissä -hanke järjestää kevään aikana kaikille avoimen ja ilmaisen kaupunkiviljelykoulun Teams-etäyhteydellä. Osallistumislinkin Teams-verkkotapahtumaan löydät alempaa tältä sivulta “Tapahtumasta lisää” -otsikon alta.

Kaupunkiviljelyn idea on kasvattaa hyötykasveja kaupunkiympäristössä, esimerkiksi kerrostalon pihalla, parvekkeella tai viljelypalstalla voi kasvattaa herkullisia kasviksia, marjoja ja yrttejä monin eri tavoin. Kaupunkiviljely on hyödyllinen ja innostava harrastus, joka tarjoaa virkistymisen lisäksi puhdasta itse kasvatettua lähiruokaa. Kaupunkiviljelykoulussa opitaan kaupunkiviljelyn perusteita, viljelyn suunnittelusta sadonkorjuuseen. Kursseilla käydään läpi kaupunkiviljelyn periaatteita ja toimivia viljelyratkaisuja kaupungissa.

15.4. Taimikasvatus -kurssilla perehdytään taimien esikasvatukseen ja kylvötöihin. Kurssilla käydään läpi kylvöihin ja taimien hoitoon liittyvät perusasiat, kuten siementen valinta, kasvualustat, kylvöastiat, kylvösten kastelu, taimien kouliminen, lannoitus ja karaisu.

Muut kaupunkiviljelykoulun päivämäärät ja teemat ovat:
22.4. – Parveke- ja ruukkuviljely
6.5. – Palstaviljelmän perustaminen
20.5. – Viljelytyöt kasvukaudella

Ohjeita Teamsiin liittymiseen alla olevasta linkistä:
http://bit.ly/TeamsillaLiittyminen

Lisätietoja: 
Projektipäällikkö Heidi Nikkilä, heidi.nikkila@kemi.fi, 040 587 7153 Projektisihteeri Aki Särkelä, aki.sarkela@kemi.fi, 040 625 6609

Tapahtumasta lisää :

http://bit.ly/kaupunkiviljelykoulu

Edellinen tapahtuma

Satupankki

Seuraava tapahtuma

Taikurikurssit

Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

15.04.2021,  kello 17:00

Tapahtuman loppumispäivä

15.04.2021,  kello 19:30

Paikka

Verkkokoulutus

Tapahtumaluokat

Muut tapahtumat, Teematapahtumat