Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

18.12.2021,  kello 12:00

Tapahtuman loppumispäivä

18.12.2021,  kello 13:00

Paikka

Iso auditorio, Kulttuurikeskus
Marina Takalon katu 3
94100 Kemi

Tapahtumaluokat

Lapsille, Teatteri, elokuvat ja viihde

Lasten lauantai

Vallitsevien koronarajoitusten vuoksi, koronapassit tarkastetaan sisääntulolla.

Lauantaina 18.12. klo 12 Kulttuurikeskuksen isossa auditoriossa. Vapaa pääsy!

Heinäsirkka ja Muurahainen- kansainvälinen yhteistyö

Heinäsirkka ja muurahainen perustuu Aisopoksen satuun ja on kansainvälinen yhteistyö Alto Musicin/Fantateatron ja Nukketeatteri Niveltämön välillä. Fantateatro on italialainen vuodesta 2008 toiminut lastenteatteri, joka yhdistää laaja-alaisesti eri esittävän teatterin muotoja mm. musikaali, animaatio, commedia dell´arte, ooppera. Fantateatro valmistaa esityksiä lapsille ja koko perheelle. Nukketeatteri Niveltämö on lahtelainen v. 2006 perustettu vapaista taiteilijoista koostuva ammattinukketeatteri, joka tarjoaa elämyksellistä teatteria lapsille ja aikuisille.

Tulkinta ja tarinan juoni

Pirkka Heinäsirkka ja Moora Muurahainen omistavat pub Kuivan Kannon, jossa viihteen monitaituri Pirkka Heinäsirkka päivittäin esiintyy laulaen, tanssien ja kertoen vitsejä. Moora Muurahainen taas ahertaa päivittäin keittiössä siivoten, kokaten ja asiakkaita palvellen. Moora Muurahainen on herkullisen Mansikka Murkkurita-juoman valmistaja, jonka avulla ystävykset selviävät pitkän talven yli. Pirkka Heinäsirkka pitää eniten sen juomisesta ja tarjoamisesta muille, talvivaraston ehtymisestä huolimatta.

Pirkan ja Mooran välille syttyy ilmiriita koskien Pub Kuivan Kannon yhteisiä työtehtäviä ja välirikko ajaa Pirkan ulos yhteisestä pubista hyiseen talveen. Joulu tuo ystävykset takaisin yhteen ja Pirkka Heinäsirkka ja Moora Muurahainen löytävät uuden tavan toimia yhdessä, jakaen pubin työtehtävät reilusti. Ystävykset ymmärtävät olevansa erilaisia ja oppivat arvostamaan toisiaan ja ainutlaatuista ystävyyttään.

Esityksen Pirkka Heinäsirkka on innostunut ja omaa rehevän elämänasenteen, vailla huolta huomisesta. Muurahainen sen sijaan on vastuullinen ja kantaa suurimman velvollisuuden ystävysten yhteisestä ravintolasta, vailla kykyä nauttia elämästä. Esitys nostaa esille kuinka erilaisia ominaisuuksia yhdistämällä ja tasapainottamalla on mahdollista kasvaa ja kehittyä.

Aisopos

Aisopos on antiikin kreikkalainen kirjoittaja ja tunnettu eläinsaduista, joissa moraaliopetus on keskeisessä asemassa. Sadut toimivat edelleen sarjakuvien, näytelmien ja lapsille suunnattujen tarinoiden pohjana. Aisopoksen saduissa kerrotaan vertauskuvien kautta totuuksia ihmisistä, yhteisön arvoista ja moraalista. Sadut koostuvat usein lyhyistä selkeistä tarinoista, joissa päähenkilöinä ovat eläimet ja joissakin tapauksissa myös kasvit ja luonnonilmiöt. Sadut havainnollistavat ihmisen käyttäytymistä määrittäviä sääntöjä ja moraalinen opetus tuodaan selkeästi esille. Eläimet ruumiillistavat erilaisia ihmisille tyypillisiä ominaisuuksia sekä positiivisia että negatiivisia, jotka ovat näkyvissä tänäkin päivänä.

Heinäsirkka ja muurahainen sadussa heinäsirkka edustaa elämän joutilaisuutta, vastuun pakoilua ja hetkessä elämistä. Muurahainen edustaa ahkeruutta ja kovaa työtä.

Pirkka Heinäsirkka: Ida Teeri

Moora Muurahainen: Laura Nuuttila

Ohjaus: Alessandra Bertuzzi ja Mario Gualandi

Puvustus: Fantateatro

Kesto: n. 45min.Ikäsuositus: 4-7 vuotiaille lapsille ja koko perheelle

Tapahtumasta lisää:

https://fb.me/e/2jtsfNcDm

Edellinen tapahtuma

Joulumyyjäiset

Seuraava tapahtuma

Viirun ja Pesosen joulu