Kuva: Nina Susi

PERUTTU Maa on syntinen laulu

Rohkea ja runollinen rakkaustarina

Maa on syntinen laulu on nuoren ihmisen kiihkeä puheenvuoro elämänjanon, rakkauden ja yksilönvapauden puolesta. Se on kasvukertomus, rakkaustarina ja ylistys luonnon kauneudelle.

Eletään sotien jälkeisiä niukkuuden täyttämiä vuosia. Nuori Martta asuu sisäänlämpiävässä länsipohjalaisessa Siskonrannassa. Kyläyhteisössä elämä kulkee esi-isien reitittämällä tiellä seurojen kautta pullolle, puukotukseen ja takaisin. Siskonrannan ahtaisiin raameihin on vaikea asettua ja sen tulee kokemaan moni muukin kuin Martta, jonka tekemisiä kovasti seurataan.

Luonnonlapsi Martta on kylän halutuin nainen, jolla riittää kosijoita joka talossa. Kun Martta rakastuu Oulaan, yhteisön ulkopuoliseen huonomaineiseen mieheen, juorut vain kiihtyvät ja Martan ja Oulan rakkaus kohtaa ylitsepääsemättömiä vaikeuksia.

Maa on syntinen laulu on vuonna 1973 29-vuotiaana kuolleen Timo K. Mukan nuorena kirjoittama kohua herättänyt esikoisteos, suomalainen klassikko.

Esityksen on dramatisoinut Matti Tolvanen ja sen ohjaa Petri Jäärni. Nuoresta pitäen Mukkaan tykästynyt ohjaaja kertoo esitystä: “Yksilöiden ja yhteisön väliset ristiriidat ovat edelleen ajankohtainen ja kiinnostava aihe. Näinä varovaisuuden aikoina Syntinen laulu kiehtoo myös sen takia, että se pakottaa tarttumaan hankaliin teemoihin ja käsittelemään niitä pelottomasti.”

Oman runollisen ulottuvuutensa esitykseen tuo Anna Laakson näytelmään säveltämä musiikki, josta osa on tehty varta vasten Meri-Lapin jousikvartetille. Kvartetti musisoi osuutensa nauhalle ja heidän tuottamaansa äänimateriaalia käytetään myös osana laajaa äänisuunnittelua. Esityksen elävästä musisoinnista vastaavat Laakso ja laulavat näyttelijät.

Käsikirjoitus: Timo K. Mukka
Dramatisointi: Matti Tolvanen
Ohjaus: Petri Jäärni
Lavastus: Kaisa NivaMusiikin sävellys: Anna Laakso
Puvustus: Sirpa Santonen
Ensi-ilta: 13.2.2021 Esityspaikka: Kemin Pirtti, Kauppakatu 7

Liput: 23 € / 21 € / 14 €

Tapahtumasta lisää :

http://www.keminteatteri.com/maa-on-syntinen-laulu.html

Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

19.04.2021,  kello 14:00

Tapahtuman loppumispäivä

19.04.2021,  kello 16:00

Paikka

Kemin Pirtti
Kauppakatu 7
94100 Kemi

Tapahtumaluokat

Teatteri, elokuvat ja viihde