Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

18.01.2020,  klo 10:00

Tapahtuman loppumispäivä

08.03.2020,  klo 15:00

Paikka

Marina Takalon katu 3 94100 Kemi

Tapahtumaluokat

Näyttelyt

RAJAMAILLA Taina Kontio, Satu Miettinen, Mari Mäkiranta, Melanie Sarantou

TAIDEMUSEO ON AVOINNA
tiistaista–perjantaihin kello 11–19,
lauantaista–sunnuntaihin kello 10–15.
Vapaa pääsy.

Rajamailla-näyttelyn työryhmä koostuu neljän taiteilijan teoksista, joita yhdistää sukupuolen, ruumiillisuuden ja luontosuhteen tematiikka sekä erilaiset rajatilat ja marginaalit. Työryhmän jäseniä ovat kuva- ja mediataiteilija Taina Kontio, tekstiili- ja valokuvataiteilija Satu Miettinen, muotitaiteilija Melanie Sarantou ja valokuvataiteilija Mari Mäkiranta. Työryhmä toimii taiteen ja tutkimuksen rajapinnoilla ja liikkuu myös tutkijan rooleissa eri tutkimushankkeissa. 

Rajamailla-näyttely koostuu video-, valokuva- ja muotitaiteesta. Teoskokonaisuudet käsittelevät muuttuvia identiteettejä, ihmisen ja luonnon suhdetta sekä tiloihin liittyvää turvaa ja turvattomuutta. Teokset rakentuvat muun muassa trans- ja muunsukupuolisiksi itsensä identifioivien pohjoissuomalaisten nuorten muotokuvista, kestävästä muotitaiteesta, ihmisen ja luonnon välistä suhdetta ja rajamaita pohtivista valokuvataiteellisista omakuvista ja videoinstallaatioista.

Ryhmän ensimmäinen näyttely käynnistyi Port Pirien Regional Galleryssä 21.12.2019–26.1.2020. Port Pirien Regional Gallery on juuri saanut korkeimman australialaisen gallerialuokituksen. Kemin taidemuseossa esillä oleva näyttely on taitelijaryhmän toinen näyttely ja se on esillä 18.1.–8.3.2020.

Linkki työryhmän blogiin: https://poeticperipheries.blog

Tapahtumasta lisää:

http://merilapinmuseot.fi/nayttelyt/rajamailla-taina-kontio-satu-miettinen-mari-makiranta-melanie-sarantou