Skidspår

På vintern sätter stadens motionstjänst i stånd skidspår över cirka 100 kilometer kring bostadsområdena i Kemi och ute i terrängen. Cirka 27 kilometer av spåren har belysning. Vissa av skidspåren har förbindelser till grannkommunernas nätverk med skidspår.  

Belysningen vid spåren tänds kl. 06.00 och släcks kl. 22.00. Skidspåren ligger i varierande terräng och erbjuder bra möjligheter för både motionärer och dem som vill ge sig ut på utflykt. Det finns informationstavlor, skyltar, kilometerstolpar, motionsboksstationer där du kan anteckna din prestation samt rastplatser längs skidspåren. 

Inför vårvintern sätter vi även i stånd solspår på den snöhöljda Bottenviken. Solspåren på havsområdet framför kemi har blivit favoriter bland dem som vill motionera för sin hälsa. Det finns flera vindskydd i närheten av solspåren som ligger kors och tvärs över havsisen och i skärgården. 

Motionsboksstationen för de olika lederna ligger vid skidstugan på Selkäsaari. Det finns även rastplatser och vindskydd längs lederna. Lederna har ingen belysning.  

Skidspårens och skridskobanornas plats på kartan samt aktuella uppgifter om konditionen uppdateras automatiskt i underhållsuppgifterna.  

Skridskobanor och pulkbackar

Motionstjänsten upprätthåller tio skridskobanor i olika stadsdelar. Det finns en bandyplan i full skala i Hepola och en bana för långfärdsskridsko i Pajarinranta. Dessutom finns det en ishockeyrink i Sauvosaari idrottspark. 

Det finns två pulkbackar: i Junko och Ristikangas.