Kemi är en livlig och hemtrevlig stad med cirka 2000 studerande. Här kan du studera till bland annat sjukskötare eller gruvproffs.

Puisto ja istutuksia. Taustalla kirkko.
Meripuistokatu i centret. FOTO: TEIJA LAURINOLLI

Studentboendet är billigt i Kemi.

Om man kommer ihåg att även leva studentliv går det sedan också bra att koncentrera sig på studierna och Kemi erbjuder bra möjligheter för det. Det finns mängder av saker att göra på fritiden, med aktiviteter året runt.

Stadskärnan är lagom stor så all service finns nära, och du behöver inte ens nödvändigtvis något fordon för att ta dig runt.

Kemi är rätt plats för kulturvänner! Stadsteatern i är en av de bästa inom den finländska teatervärlden och har ett mångsidigt program.

Stråkkvartetten Meri-Lapin jousikvartetti erbjuder konserter och upplevelser som är en njutning för örat. Dessutom kommer det hela tiden turnerande artister till staden och vi har även musikevenemang som Satama Open Air-festivalen.

Kemi har intressanta museer och konstutställningar samt ett musikinstitut. 

Här har du fantastiska möjligheter att idrotta: cirka 60 km motionsleder, friidrotts- och fotbollsplaner, ishall, golfbana, bågskyttebana, frisbeegolfbana, beachvolleybana, tennis- och basketplaner, simhall, vakar och flera gym att välja på, samt cirka hundra kilometer skidspår, till exempel på havsisen!

Ur logistisk synpunkt ligger Kemi fantastiskt, precis invid stambanan. Från centrum är avståndet till flygplatsen ett fåtal kilometer.