Vi är sakliga, beslutsamma, konstruktiva och ärliga – i god anda. Vår officiella kommunikation är positiv och baserad på fakta. 

Sakligheten utgör inget hinder för att vi är stolta över att komma från Kemi. Vi känner vår stad, våra invånare och våra förhållanden. 

Staden informerar via många olika kanaler: på sin webbplats, i sociala medier, i informationstidningen, i mediemeddelanden och på infotavlor. Det är även viktigt att möta människor vid olika evenemang och händelser. Vi finns här för varandra och tar hand om varandra.

Kejsaren Alexander II och hans gemål Maria Alexandrovna grundade Kemi 1869 och de tar fortfarande hand om oss. Paret möter stadsborna flera gånger om året.

Den 11 september varje år bjuder kejsarparet stadsborna på kaffe i kulturhuset för att fira Alexandersdagen. Bilden på den här sidan togs  framför kulturcentret vid årets kafferep i september.

En okonstlad och grön hemstad

I Kemi får du uppleva nordlig beslutsamhet och envishet, okonstlat beteende, kreativ förmåga att segla i motvind och i din egen riktning. Stadsborna har klarat av svåra strukturella förändringar.

Det gröna är inte bara en fläck på vår logotyp eller en del av ett nytt färgschema. Kemi är en ansvarsfullt grön stad vars verksamhet styrs av en ekologisk, ekonomisk, kulturell och social hållbarhet.

Kemi vill vara föregångare inom bland annat den cirkulära ekonomin. Målet är att bli Finlands grönaste stad. Det ska synas även i de små gärningarna och valen vi gör i vardagen.