Söker du efter upplevelser eller är du storkonsument av kultur? Kemi är en känd kulturstad där det finns kultur för alla och överallt!

I Kemis olika museer och konstutställningar kan du uppleva konsten, eller resa till Kemis fascinerande förgångna. Kemis stadsteater ger högklassiga, mångsidiga och intressanta föreställningar. Stråkkvartetten Meri-Lapin jousikvartettis konserter och upplevelser är en njutning för örat. Musikinstitutet Meri-Lapin musiikkiopisto betjänar regionens barn och unga genom att ge grundundervisning i konst enligt den fördjupade lärokursen i musik. 

Det ljusa och luftiga biblioteket har mängder med verk för dem som vill hitta information eller bara njuta av att läsa. Biblioteket arrangerar även tiotals evenemang och utställningar varje år.  

I barnkulturcentrumet hittar du kreativ verksamhet och kreativa evenemang för barn och barnfamiljer, medan ungdomarna kan ta del av programmet som stadens ungdomsverksamhet arrangerar. 

Årligt återkommande evenemang som Konstens natt i Kemi och festivalveckan Easy Living in Kemi kompletterar kulturutbudet. Flera musik- och kulturevenemang arrangeras även årligen av privata företag och föreningar samt lokala konstnärer och musiker, till exempel Pakkasukkoblues, Satama Open Air, Run to 60´s, säsongsavslutningen Venetsialaiset, Kauppamaraton (handelsmaraton), fiskmarknaden, veckoslutet för europeisk film och Finlands bildkonsts dag.