Etsitkö elämyksiä vai oletko kulttuurin suurkuluttaja? Kemi on tunnettu kulttuurikaupunki, jossa kulttuuria on tarjolla kaikille ja kaikkialla!

Kemin museoissa ja taidenäyttelyissä voit kokea taide-elämyksiä tai matkata Kemin kiehtovaan menneisyyteen. Kemin kaupunginteatteri tarjoaa korkealaatuisia, monipuolisia ja kiinnostavia esityksiä. Musiikin ystäville Kemin kaupunginorkesteri sekä Meri-Lapin jousikvartetti tarjoavat korvia hiveleviä konsertteja ja kokemuksia. Meri-Lapin musiikkiopisto palvelee alueensa lapsia ja nuoria antamalla taiteen perusopetusta musiikin laajan oppimäärän mukaan.

Valoisasta ja avarasta kirjastosta löydät runsaasti teoksia niin tiedonjanoon kuin lukunautintoihinkin. Kirjasto järjestää vuosittain myös useita kymmeniä tapahtumia sekä näyttelyitä.

Lastenkulttuurikeskuksesta löytyy luovaa toimintaa ja tapahtumia lapsille ja lapsiperheille, kun taas nuorille toimintaa tarjoaa Kemin kaupungin nuorisotyö.

Vuotuiset tapahtumat kuten Kemin Taiteiden yö ja Easy Living in Kemi -festivaaliviikko täydentävät kulttuurin kirjoa. Myös yksityiset yritykset, järjestöt ja alueen taiteilijat sekä muusikot tuottavat vuosittain useita musiikki- ja kulttuuritapahtumia, kuten esimerkiksi Pakkasukkoblues, Satama Open Air, Run to 60´s, Venetsialaiset, Kauppamaraton, Kalamarkkinat, Eurooppalaisen elokuvan viikonloppu ja Suomen kuvataiteen päivä.