Kemi on noin 2000 opiskelijan kompakti, eloisa ja kotoisa kaupunki. Meillä voit opiskella muun muassa sairaanhoitajaksi tai kaivosalan ammattilaiseksi.

Meripuistokadun eteläpäätä. KUVA: TEIJA LAURINOLLI

Kemin keskustassa on edullista asua. Opintoihin jaksaa keskittyä, jos muistaa viettää myös opiskelijaelämää, ja Kemissä on siihen hyvät mahdollisuudet. Tekemistä vapaa-ajalla riittää, sillä opiskelijoille on tarjolla tapahtumia ympäri vuoden.

Palvelut

Asuminen

Asuminen opiskelijalle on edullista Kemissä! Lapin ammattikorkeakoulu on kerännyt asuntovinkkejä omille sivuilleen.

Ravintolat, kaupat ja nähtävyydet

Keskustan kätevän koon ansiosta palvelut ovat saatavilla läheltä, eikä liikkumiseen tarvita välttämättä menopeliä. Visit Kemi on koonnut Kemin nähtävyydet, aktiviteetit, hotellit ja ravintolat kätevästi yhdelle sivustolle. Käy tutustumassa tarjontaan!

Kulttuuri

Kulttuurin ystävälle Kemi on juuri oikea paikka! Kemin kaupunginteatteri on Suomen teatterimaailman kärjessä, ja se tarjoaa monipuolisia esityksiä.

Musiikin ystävälle korvia hiveleviä konsertteja tarjoavat Meri-Lapin jousikvartetti ja Kemin kaupunginorkesteri. Lisäksi kaupungissa käy jatkuvasti keikkavieraita ja kaupungissa on useita musiikkitapahtumia, kuten Satama Open Air -festivaalit.

Ellips esiintyi Satama Open Airissa elokuussa 2019. KUVA: TEIJA LAURINOLLI

Kemistä löydät myös muun muassa mielenkiintoiset museot, taidenäyttelyt ja musiikkiopiston.

Urheilu

Kemistä on mahtavat urheilumahdollisuudet: kuntoilureittejä noin 60 kilometriä, yleisurheilu- ja jalkapallokentät, jäähalli, golfkenttä, jousiammuntarata, frisbeegolfradat, rantalentopallo-, tennis- ja koripallokentät, uimahalli, avannot ja useita kuntosaleja joista valita sekä talvisin noin sata kilometriä latua, esimerkiksi meren jäällä!

Sijainti

Kemin sijainti on logistisesti loistava: julkisilla nopeasti viereisiin kaupunkeihin, lähelle ja pidemmälle pääsee kätevästi junalla sekä Kemin lentokentältä lähtee päivittäin lentoja Helsinkiin.

Kemin rautatieasema. Taivaalla sateenkaari.
Kemin rautatieasema näytti osuvan sateenkaaren päätepisteeseen syksyllä 2019. KUVA: NINA SUSI

Edut

Ajankohtaiset opiskelijaedut näet Pivot -sovelluksesta, tarkemmat ohjeet kampuksilta. Sen lisäksi ilmaisella Kemi Card -etukortilla saat huiman määrän monipuolisia etuja.

Opiskelijakertomuksia

Käy lukemassa opiskelijoiden omia kertomuksia Kemissä opiskelusta!