Seutukaupungit muodostavat kuntarakenteen perustan ja ovat sujuvan elämän keskuksia. Työn ja perheen sekä monipuolisen ja laadukkaan vapaa-ajan yhdistäminen on helppoa ja mutkatonta.

Aava meri, etualalla aallonmurtajan kiviröykkiöitä.
Ajoksen kalasatamasta näkee kauas ulapalle. KUVA: PENTTI KORPELA

Meri-Lappi on Lapin eteläisin kaupunkiseutu Suomen ja Ruotsin rajalla. Alueella on asukkaita vajaa 70 000 mukaan luettuna Ruotsin puolella sijaitseva Haaparanta. Alueella on saatavilla kahden valtakunnan monipuoliset kaupunkitason palvelut.

Meri-Lappi on teollisuuden ja logistiikan keskus, jossa myös matkailu on vahvasti kasvava toimiala. Alueen teollisuudella ja kaupankäynnillä on takanaan pitkä historia. Meri-Lapin kehittyminen puunjalostusteollisuuden keskittymäksi alkoi Kemissä jo vuonna 1863, kun Laitakarin höyrysaha perustettiin.

Meri-Lapin kehittämiskeskus

Meri-Lapin kehittämiskeskus on Kemin, Tornion ja Haaparannan kaupunkien sekä Keminmaan, Simon, Tervolan ja Ylitornion kuntien vapaaehtoinen yhteistyöelin. Kehittämiskeskuksen toiminta-ajatuksena on tukea ja edistää Meri-Lappi–Haaparanta -alueen markkinointia ja edunvalvontaa, elinkeinojen kehittämistä, kansainvälistymistä sekä palvelutoimintaa kuntien vapaaehtoisella yhteistyöllä.