Kulttuurikeskuksen lisäksi Kemistä löytyy monenlaisia tiloja kokouksien ja tapahtumien järjestämiseen niin pienelle kuin isollekin seurueelle.

Kemin kulttuurikeskus

Kulttuurikeskus sijaitsee kaupungin keskustassa ja sieltä löytyy monenlaisia tiloja.

Sijainti ja saavutettavuus

Kemin Kulttuurikeskus sijaitsee Kemin keskustassa, osoitteessa Marina Takalon katu 3. Kulttuurikeskuksesta löytyvät Kemin kaupunginkirjasto, Lastenkulttuurikeskus, Taidemuseo, Historiallinen museo, Museokauppa, Sarjakuvanäyttely, Kulttuurikeskuksen kahvila, Kivalo-Opisto ja Meri-Lapin musiikkiopisto. Kaikkiin näyttelyihin on vapaa pääsy. Lisää palveluista voit lukea palveluiden omilta sivuilta. 

Saapuminen Etelästä

Jos saavut moottoritietä E8 pitkin Oulusta päin, nouse liittymästä 37 kohti Kemi/Kivikko. Käänny vasemmalle Sauvonväylälle. 1,1 km jälkeen Sauvoäylä muuttuu Hahtisaarenkaduksi, jota pitkin jatka vielä 500 m. Käänny vasemmalle Nahkurinkadulle. 230 metrin jälkeen käänny oikealle Marina Takalon Kadulle. Kulttuurikeskus sijaitsee oikealla puolella. Parkkipaikkoja on vasemmalla puolella sijaitsevalla torilla. 

Saapuminen Pohjoisesta

Jos saavut moottoritietä E8 Torniosta päin, nouse liittymästä 37 kohti Kemi/Kivikko/ Tervaharju. Käänny oikealle Sauvonväylälle. 850 m jälkeen Sauvonväylä muuttuu Hahtisaarenkaduksi, jota pitkin jatka vielä 500 m. Käänny vasemmalle Nahkurinkadulle. 230 metrin jälkeen käänny oikealle Marina Takalon Kadulle. Kulttuurikeskus sijaitsee oikealla puolella. Parkkipaikkoja on vasemmalla puolella sijaitsevalla torilla. 

Sisäänkäynti 

Lähes esteetön Sisäänkäynti sijaitsee Marina Takalon kadun puolella. Kaksoisovet aukeavat automaattisesti painamalla avausnappia. Toista sisäänkäyntiä ei ole. Ovella on pieni kynnys, josta pääsee helposti pyörätuolilla ylitse. 

Hissit ja portaat 

Kivalo-opisto ja Musiikkiopisto sijaitsevat sisäänkäynnin jälkeen oikealla toisessa ja kolmannessa kerroksessa. 2. ja 3. kerrokseen pääsee esteettömällä hissillä sekä portaita pitkin. Hissin ovet ovat kahteen suuntaan – esimerkiksi pyörätuolilla kulkevan ei tarvitse peruuttaa ulos.  

Rakennuksen toinen hissi löytyy kirjastosta. Hissi liikkuu kirjaston ensimmäisen ja toisen kerroksen väliä. Toisesta kerroksesta pääsee myös isoon auditorioon lähes esteettömästi. Kirjastossa on myös portaat toiseen kerrokseen, josta löytyy muun muassa digitointi- ja tutkijan huone. 

Vaatesäilytys ja WC:t  

Heti sisäänkäynnin jälkeen vasemmalta löytyvät naulakot, joihin voi halutessaan jättää ulkovaatteet, tai muut tavarat. Yleiset vessat sekä inva-WC:t löytyvät kulttuurikeskuksen ensimmäisestä kerroksesta, rakennuksen aulasta. Vessoihin on vapaa ja esteetön kulku. Inva-WC ovenaukasun voi pyytää asiakaspalvelupisteestä, joka sijaitsee kulttuurikeskuksen 1. kerroksessa sisäänkäynnin lähellä.  

Kivalo- ja musiikkiopistossa on omat WC:t. Myös kirjaston 2. kerroksesta löytyy WC. 

Henkilökunta

Henkilökunnan tunnistat sini-vihreästä kulkukortista, joka on Kemin kaupungin työntekijöillä mukana.  

Varattavat ja vuokrattavat tilat

Kemin kulttuurikeskuksesta löytyy tiloja pienille palavereille, sekä suurille kokouksille. Hintoja voi kysyä soittamalla kulttuurikeskuksen asiakaspalveluun tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vahtimestarit@kemi.fi  

Iso Auditorio (kapasiteetti 215 hlö) on oiva paikka järjestää suurempiakin kokouksia tai tilaisuuksia. Auditoriosta löytyy kaikki tarvittava tilaisuuksien pitämiseen. Kannettava tietokone, projektori, valkokangas, mikrofonit, induktiosilmukka ja puhujapönttö. Isosta auditoriosta löytyy myös flyygeli sekä tulkkauslaitteisto. 

Pienestä auditoriosta (kapasiteetti 110 hlö). Tekniseen varustukseen kuuluvat tietokone, projektori, valkokangas, mikrofonit ja puhujapönttö. 

Kirjaston 2. kerroksessa sijaitseva Tuulenpesä on juuri sopiva pienille kokouksille tai palavereille. Rakennuksen toisesta kerroksesta löytyy myös kokoustila akvaario, joka on tarkoitettu noin 10 henkilölle. 

Kivalo-opistossa sijaitseva luokka 310 on varustettu diplomaattipöydällä, projektorilla, langattomalla verkkoyhteydellä ja liitutaululla. Tilaan mahtuu maksimissaan noin 40 henkilöä. 

Myös muita tiloja on mahdollista vuokrata. Yhdistykset saavat järjestää kaksi tapahtumaa kuukaudessa maksutta. 

Kulttuurikeskuksen kahvilasta on mahdollista tilata catering-palvelu kokouksiin tai tapahtumiin. 

Kemin Teknologiakylän eli Digipoliksen palvelut

Kokoustiloja on tarjolla monen kokoisia: muutamalle hengelle tai laajalle joukolle. Tilat ja palvelut muokkaantuvat tarpeiden mukaan aamiaistapaamisesta saunailtaan tai juhlavaan illalliseen. Avarat aula- ja ravintolatilat mahdollistavat suurtenkin tapahtumien järjestämisen.

Tilattavissa on modernia kokoustekniikkaa sekä lisäpalveluita. Aulatilaisuuksiin voi vuokrata myös näyttelypöytiä.

Lumilinnan kokoustilat ja -palvelut

Kemin Matkailun ympärivuotisessa Lumilinnassa on muhkeat kokouspalvelut.