Olemme Perämeren pohjukasta ponnistava sisukas, suvaitsevainen ja hurtilla huumorilla varustettu kansa. Meillä on pohjaton kirstu ideoita, jotka tulvivat runsaina tapahtumina ympäri vuoden.

Äiti, pieni tytär ja koira patsaan juurella puistossa kesäiltana.
Kesäiltaa viettämässä Sari Nisula tyttärensä Olivian ja koiransa Manun kanssa. Heinäkuu 2019, Kemin sisäsatama, sotalapsipatsas. KUVA: NINA SUSI

Meiltä on lyhyt matka joka paikkaan

Olemme tiivis kaupunki, jossa kaikki palvelut ovat lähellä. Täällä on helppo ja nopea liikkua, eikä aika kulu ruuhkissa istuessa. Täällä arki on sujuvaa. Lasten harrastukset ovat lähellä, ja pyörällä pyrähtää helposti joka paikkaan.

Meiltä on reilu tunti Rovaniemelle, Ouluun ja Helsinkiin. Vajaassa puolessa tunnissa pääsee Ruotsiin, parissa tunnissa Luulajaan. Meillä on satama, lentoasema ja rautatiet. Täältä on helppo pistäytyä ihmettelemään suurta maailmaa ja palata takaisin kotipesään.

Olemme edelläkävijöitä kiertotaloudessa, vastuullisuudessa ja vihreydessä

Teemme arjen pieniä tekoja ja valintoja osoittaaksemme näiden asioiden ja arvojen olevan meille merkityksellisiä. Tahdomme olla Suomen vihrein kaupunki. Meillä on sahattu tukkia maailman sivu; metsä on aina ollut elinkeinomme. Emme kuitenkaan ole metsäläisiä ja kulttuuri on meille tärkeää. Hyvinvointia alueelle tuovat Stora Enson ja Metsä Groupin ja Outokummun tehtaat sekä Outokummun Kemin kaivos. Digipolis – Kemin teknologiakylä tarjoaa alansa viimeisintä huippuosaamista teollisuuden käyttöön.

Meillä on moniasteista ja monialaista opiskelua

Meillä saa oppia unelmien työpaikkoihin niin ammattiopistossa kuin ammattikorkeakoulussakin. Meillä on mainio opiskelija-asuntotilanne, runsaasti harjoittelupaikkoja sekä loistavat harrastusmahdollisuudet. Kemi on viihtyisä kotikaupunki.

Meistä on mukava asua täällä ja ennen kuin huomaatkaan, on kaupunkimme salavihkaa vietellyt myös sinut. Suurimman osan meistä on aikanaan juna tänne tuonut, ja meidät on otettu hyvin vastaan. Jatkamme perinnettä ja toivotamme avosylin tervetulleiksi uudet asukkaat.

Tällainen on meidän Kemi.