Kemin kaupunginkirjasto sijaitsee kulttuurikeskuksessa. Kirjasto tarjoaa kaikille mahdollisuuden yleissivistykseen, elämyksiin ja virkistymiseen. Meille voit tulla myös opiskelemaan, työskentelemään ja viettämään aikaa.

Kirjaston aukioloajat 1.1.2024 alkaen:

 • Maanantai – tiistai kello 8-20
  Palveluaika kello 10-19
  Omatoimiaika kello 19-20
 • Keskiviikko – torstai kello 8-20
  Palveluaika kello 10-18
  Omatoimiaika kello 18-20
 • Perjantai kello 8-17
  Palveluaika kello 10-15
  Omatoimiaika kello 15-17
 • Lauantai kello 10-15
  Palveluaika kello 12-15
 • Sunnuntai suljettu
 • Arkipyhien aattoina suljemme kello 15.

Olemme osa Lapin kirjastoa. Sama kirjastokortti käy kaikissa Lapin kunnankirjastoissa. Kirjastokortin saat mistä tahansa Lapin kirjaston toimipisteestä esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Kirjastossa voit lainata kirjoja, lehtiä, elokuvia, musiikkia ja pelejä. Voit varata, lainata ja palauttaa aineistoa kaikissa toimipisteissä.

Kirjastossa on varattavissa erilaisia tiloja, joissa voit järjestää kokouksia, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastossa voit käyttää myös tietokonetta ilmaiseksi. Kulttuurikeskuksessa on ilmainen langaton verkkoyhteys Free_Kemi-WiFi. Voit kirjautua verkkoon ilman tunnuksia. Kirjastolla annetaan myös digitukea arjen digipulmiin.

Järjestämme säännöllisesti kirjastossa erilaisia tapahtumia. Meillä käy esimerkiksi kirjailijavieraita julkaisemassa ja esittelemässä uusia teoksiaan. Järjestämme myös tapahtumia yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Ilmoitamme tapahtumista kaupungin verkkosivuilla, omissa some-kanavissamme ja Lounais-Lapin viikoittaisessa kulttuurimainoksessa.

Kysy reilusti apua! Autamme mielellämme.

Kemin kaupunginkirjaston sisääntulo kulttuurikeskuksen aulassa.
Kemin kaupunginkirjaston sisääntulo kulttuurikeskuksen aulassa. KUVA: NINA SUSI