Kemissä on useita yritysalueita, joiden kehittämisessä ja markkinoinnissa kaupungin elinkeinotoimi on mukana.
Kemin Teollisuuskylä Oy rakennuttaa toimitiloja yritysten käyttöön.

Kemintulli

Kemintulli on uusi yritysalue Kemin eteläpuolella 7 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Alue sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla moottoritien varrella eritasoliittymien ympärillä.
Ohittava liikennevirta on keskimäärin 13 300 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Kemintulli on pinta-alaltaan noin 140 hehtaaria ja se on mitoitettu noin 70 yritykselle ja 800 työpaikalle. Lainvoimaisessa asemakaavassa alue on jaettu liike-, teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueiksi. Kemintullista löytyy myös alue, jossa on mahdollista pien- ja koneyrittäjien asuminen omien yritystonttien yhteydessä.

Digipolis – Kemin teknologiakylä

Digipolis – Kemin teknologiakylä on Lapin suurin teknologiakeskus, joka on toiminut noin 20 vuotta. Digipoliksessa toimii 40 yritystä ja organisaatiota sekä työskentelee 500 työntekijää. Digipolis on myös koulutuksen keskus; Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun ja ammattiopisto Lappian suojissa opiskelee 1500 nuorta.

Tontit ja toimitilat

Elinkeinopalvelut avustaa yrittäjiä sopivien toimitilojen ja tonttien etsinnässä. Kemissä on monipuolisesti yritysten eri käyttötarkoituksiin soveltuvia toimitiloja. Toimitiloja on niin kaupan kuin teollisuudenkin tarpeisiin. Suurin osa yrityksille sopivista vapaista toimitiloista on Kemin yritysalueilla. Tiedot vapaana olevista tonteista puolestaan ovat Tonttitorilla. Vapaista toimitiloista löytyy tiedot Visit Kemin sivulta.