Kemissä on useita yritysalueita, joiden kehittämisessä ja markkinoinnissa kaupungin elinkeinopalvelut on mukana. Kemin Teollisuuskylä Oy tarjoaa eri toimijoille tilat ja puitteet ja rakennuttaa toimitiloja yritysten käyttöön.

Tontit ja toimitilat

Elinkeinopalvelut avustaa yrittäjiä sopivien toimitilojen ja tonttien etsinnässä. Kemissä on monipuolisesti yritysten eri käyttötarkoituksiin soveltuvia toimitiloja ja niitä on niin kaupan kuin teollisuudenkin tarpeisiin. Suurin osa yrityksille sopivista vapaista toimitiloista on Kemin yritysalueilla. Tiedot Kemin kaupungin myytävistä ja vuokrattavista toimitiloista löydät täältä. Tiedot vapaina olevista tonteista puolestaan löytyvät Tonttitorilta. Tietoa vapaista toimitiloista löytyy Visit Kemin sivulta.

Kemintullin yritysalue

Kemintulli on uusi yritysalue Kemin eteläpuolella 7 kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja 10 minuutin ajomatkan päässä Kemin satamasta sekä teollisista laitoksista. Alue sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla moottoritien varrella eritasoliittymien ympärillä. Ohittava liikennevirta on keskimäärin 13 300 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Kemintulli on pinta-alaltaan noin 140 hehtaaria ja se on mitoitettu noin 70 yritykselle ja 800 työpaikalle. Lainvoimaisessa asemakaavassa alue on jaettu liike-, teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueiksi. Kemintullista löytyy myös alue, jossa on mahdollista pien- ja koneyrittäjien asuminen omien yritystonttien yhteydessä.

Digipolis – Kemin teknologiakylä

Digipolis – Kemin teknologiakylä on Lapin suurin teknologiakeskus, joka on toiminut lähes 30 vuotta. Digipoliksessa toimii 40 yritystä ja organisaatiota sekä työskentelee 500 työntekijää. Digipolis on myös koulutuksen keskus; Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun ja ammattiopisto Lappian suojissa opiskelee 1500 nuorta.