Haussa toimitila tai tontti yrityksellesi? Elinkeinopalvelun henkilöstö avustaa yrittäjiä sopivien toimitilojen ja tonttien etsinnässä sekä yritysalueiden kehittämisessä ja markkinoinnissa.

Kemissä on tarjolla vapaita yritystontteja useisiin eri käyttötarkoituksiin erinomaisten logististen kulkuyhteyksien varrella.

Kemin eteläosassa sijaitsevat Kemintullin ja Veitsiluodon yritysalueet, joita kehitetään tällä hetkellä aktiivisesti. Vanhempia Kemin yritysalueita ovat Karjalahti, Vilmilä ja Ritikka. Näillä alueilla yrityskanta on vakiintunutta. Digipolis – Kemin teknologiakylä on Lapin suurin teknologiakeskus, jonka alueella toimii noin 50 yritystä ja organisaatiota. Lisäksi Digipoliksessa on vahva koulutuskeskittymä; Lapin ammattikorkeakoulu ja Ammattiopisto Lappia järjestävät koulutusta 1500 oppilaalle ja TKI-palveluita alueen yrityksille.

Karjalahden
teollisuusalue

Karjalahti on hyvien liikenneyhteyksien äärellä sijaitseva noin 90 hehtarin kokoinen teollisuusalue lähellä Kemin keskustaa. Alue sijaitsee vilkkaan E4-tien läheisyydessä ja on sijainniltaan helposti saavutettavissa. Alueella on kaupan, teollisuuden palveluiden ja pienteollisuuden yritystoimintaa.

Ritikan
teollisuusalue

Ritikan teollisuusalue sijaitsee Ouluntien varressa noin 4 kilometrin päässä Kemin keskustasta. Alue toimii tukikohtana useille maanrakennus- ja kuljetusalan yrityksille.

Vilmilän teollisuusalue

Vilmilän teollisuusalue sijaitsee aivan vilkkaan E4-tien kupeessa lähellä Kemin ja Keminmaan kuntien rajaa, reilun 5 kilometrin päässä Kemin keskustasta. Alueella toimii muun muassa teollisuuden kunnossapidon, vähittäiskaupan ja elintarviketeollisuuden yrityksiä.