Opiskelijakuntaan kuuluu jokainen Kemin lyseon lukion opiskelija. Sen sijaan Suomen lukiolaisten liittoon liittyminen on vapaaehtoista ja maksullista.

Kemin lyseon lukion opiskelijakunnan hallitus koostuu ryhmien puheenjohtajista. Lukuvuoden alussa jokainen ryhmä valitsee ryhmänohjaajan avustuksella puheenjohtajan.

Hallitus valitsee keskuudestaan opiskelijakunnan puheenjohtajan ja muut toimihenkilöt. Hallitukseen kuuluu myös opettajajäsen.

Opiskelijakunnan hallitus järjestää tapahtumia, kuten valokuvaukset, itsenäisyyspäivän juhlan, penkkarit ja vanhojenpäivät sekä väittelykilpailut.

Kun haluat vaikuttaa lukion tapahtumiin tai sinulla on ideoita, ota yhteys oman ryhmäsi puheenjohtajaan. Seuraa opiskelijakunnan ilmoitustaulua ja osallistu toimintaan!

Tutor-toiminta

Oppilastutorit opastavat lukiossa opintonsa aloittaneita opiskelijoita. Jokaisella opiskelijalla on oma tutorohjaaja, jonka puoleen voi tarvittaessa kääntyä.

Suomen lukiolaisten liitto 

Liitto ajaa kaikkien lukiolaisten etuja. Se haluaa parantaa oppilaiden oikeuksia.

Suomen lukiolaisten liittoon liittyminen on vapaaehtoista ja maksullista. Jäsenkortilla voi saada etuja ja opiskelija-alennuksia esimerkiksi museoissa, ja teattereissa.