Kemin kaupungin toimialojen hankinnat kilpailutetaan hankintalainsäädännön ja kaupungin hankintaohjeiden mukaisesti.

Kaupunki käyttää hankinnoissa sähköistä Cloudia-hankintajärjestelmää, jonka kautta kaikki yli 20 000 euron arvoiset hankinnat kilpailutetaan. Kaupunki tekee myös yhteistyötä Hansel Oy:n kanssa.

Lapin Yrittäjät tarjoaa maksutonta hankintaneuvontaa tarjouksia tekeville lappilaisille yrityksille.

Tarjouspyynnöt löytyvät Tarjouspalvelusta

Tarjouspyynnöt löytyvät Tarjouspalveluista, jonne on linkki alla.

Kansalliset kynnysarvot ylittävät hankinnat näkyvät myös työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämästä julkisten hankintojen ilmoituskanavasta eli Hilma-palvelusta.

Euroopan kynnysarvot ylittävät hankinnat julkaistaan Hilman lisäksi Euroopan unionin virallisen lehden täydennysosan TED-tietokannassa.

Palveluntuottajahaku

Ikäihmisten palveluissa on jatkuva palveluntuottajahaku. Palveluntuottajat voivat hakeutua tuottamaan säännöllisen kotipalvelun palvelusetelillä kotiin vietäviä ateriapalvelu- ja siivouspalvelua sekä tehostettua palveluasumista. Tuottajaksi hakeudutaan täyttämällä oma palveluntuottajahakemus. Tämän hakemuksen lisäksi palveluntuottajan tulee tehdä ilmoitus toiminnastaan Kemin sosiaali- ja terveyslautakunnalle. Ilmoituksen voi tehdä Aluehallintoviraston lomakkeella. Kotiinkuljetusateriapalvelut ja siivouspalvelut tuotetaan niiden palvelukuvausten mukaan. Palvelusetelillä tuotettujen palveluiden ohjeistus on määritelty Palvelusetelin sääntökirjoissa. Myös tukipalveluille on oma sääntökirja. Palvelusetelin käytöstä löytyy lisätietoa täältä.