Tältä sivulta löytyy tietoa:

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Paikkoja varhaiskasvatukseen voi hakea ympäri vuoden perheen tarpeen mukaan. Hakemus tulee jättää viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta, tai yllättävissä tilanteissa niin pian kuin mahdollista.

Aina elämä ei ole ennakoitavissa. Lapsi voi tarvita hoitopaikan nopeastikin huoltajan työllistymisen, opintojen tai koulutuksen vuoksi. Paikan järjestämiseen tarvitaan kuitenkin vähintään kaksi viikkoa.

Varhaiskasvatukseen haetaan sähköisellä hakemuksella.

Hoitoaikojen ilmoittaminen

Huoltaja voi ilmoittaa lastensa suunnitellut hoitoajat sekä etukäteen tiedossa olevat poissaolot helposti puhelimessa käytettävällä Edlevo -mobiilisovelluksella. Internetissä hoitoaikojen ilmoittaminen onnistuu web-liittymän kautta. Sovelluksen avulla huoltaja voi seurata varattuja, käytettyjä ja jäljellä olevia tunteja ajantasaisesti.

Sekä mobiilisovellus että webversio käyttävät kirjautumisessa Suomi.fi tunnistautumista, eli kirjautumiseen tarvitaan joko pankkitunnukset tai mobiilitunnistautuminen. Edlevon mobiilisovellusta voi käyttää Android- ja IOs-laitteissa ja se on ladattavissa sovelluskaupasta (Google Play / Applen App Store) hakemalla nimellä Edlevo.

Sähköinen asiointi

Sähköisen asioinnin kautta voit tehdä:

  • päivähoitohakemuksen, esiopetushakemuksen ja kerhohakemuksen
  • hoitopaikan irtisanomisen
  • siirtohakemuksen hoitopaikan vaihtamisesta
  • puhelin- ja sähköpostiyhteystietojen muutoksen

Palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla sekä voimassa olevan päivähoidon asiakkuuden, jolloin perhetiedot tulevat valmiiksi asiointipalveluun päivähoidon asiakastietojärjestelmästä.

Ruokailu varhaiskasvatuksessa

Varhaiskasvatuksen ruokailut tuottaa Meri-Lapin Kuntapalvelut. Ruokalistoja voit seurata sen sivuilta.