Kemin teatteri on Meri-Lapin ainoa ammattiteatteri, joka rikastuttaa alueen kulttuuripalveluja merkittävästi ja tarjoaa teatteriviihdykettä kaikenikäisille katsojille. Teatteritoiminnan historia on Kemissä pitkä. Se on alkanut jo ennen Kemin kaupungin perustamisvuotta 1869. Teatteritoiminta kunnallistettiin vuonna 1947, jolloin Kemin kaupunginteatteri syntyi. Vuonna 2022 kaupunginteatteri oli Suomen vanhin täyskunnallinen, valtionosuutta saava teatteri täyttäessään 75 vuotta. Vuoden 2023 alusta alkaen teatteri on jatkanut toimintaansa yhdistyspohjaisena ammattiteatterina.

Teatterissa toimiva nuorisolinja tarjoaa lapsille ja nuorille ilmaisukasvatusta. Tämä uraauurtava teatterityömuoto on aloitettu vuonna 2004. Nuorisolinjalaiset saavat perehtyvä teatterin tekemiseen koulutuksen ja esitysten kautta ja saavat opastusta teatterin ammattilaisilta. Nuorisolinjalle valitaan uudet jäsenet kahden vuoden välein.

Teatteriklubissa keskustellaan teatterista, teatterin tekemisestä, näytelmistä ja niiden herättämistä ajatuksista. Klubi-illoissa vierailee ohjaajia, näyttelijöitä, kirjailijoita ja lavastajia kertomassa omasta työstään ja työnteosta.

Kemin teatteria ylläpitää Meri-Lapin Teatteriyhdistys ry.

Kuusi näyttelijää esiintymisasuissaan.
Kemin Teatterin näytös Pohjolan mieletön historia. KUVA: NINA SUSI