Vuoden 2023 alusta ammattiteatteritoiminta Kemissä on siirtynyt kaupungilta Meri-Lapin Teatteriyhdistys ry:n ylläpitämäksi. Kemin teatteri on Meri-Lapin ainoa ammattiteatteri, joka rikastuttaa alueen kulttuuripalveluja merkittävästi ja tarjoaa teatteriviihdykettä kaikenikäisille katsojille. 

Kemin teatteri rakentaa kevään 2023 uutta näyttämöä ja toimitilojaan Pankkiin (eli entisen pankin tiloihin) Sauvosaarenkatu 4, missä myös harjoitus- sekä toimistotilat sijaitsevat. Kevätkaudella 2023 teatteriesityksiä esitetään väistötiloissa ja niistä ilmoitetaan erikseen Kemin teatterin nettisivuilla.

Teatteritoiminnan historia on Kemissä pitkä. Se on alkanut jo ennen Kemin kaupungin perustamisvuotta 1869. Teatteritoiminta kunnallistettiin vuonna 1947, jolloin Kemin kaupunginteatteri syntyi. Vuonna 2022 kaupunginteatteri oli Suomen vanhin täyskunnallinen, valtionosuutta saava teatteri täyttäessään 75 vuotta. Vuoden 2023 alusta teatteri jatkaa toimintaansa yhdistyspohjaisena ammattiteatterina Kemissä.  

Teatterin nuorisolinja tarjoaa lasten ja nuorten ilmaisukasvatusta. Tämä uraauurtava teatterityömuoto on aloitettu vuonna 2004. Nuorisolinjalaiset saavat perehtyä teatterin tekemiseen koulutuksen ja esitysten kautta. He saavat näytellä teatterin omissa tuotannoissa avustajina ja saavat opetusta teatterin ammattilaisilta. Nuorisolinjalle valitaan uudet jäsenet kahden vuoden välein.  

Teatteriklubissa keskustellaan teatterista, teatterin tekemisestä, näytelmistä ja niiden herättämistä ajatuksista. Klubi-illoissa vierailee ohjaajia, näyttelijöitä, kirjailijoita ja lavastajia kertomassa työstään ja työskentelystään. 

Teatteriesitys, lavalla mies ja nainen.
Jacqueline (Johanna Virsunen) ja Bernard (Kimmo Hirvenmäki) Älä pukeudu päivälliselle -esityksessä 2019. KUVA: NINA SUSI