75-vuotias Kemin kaupunginteatteri on Meri-Lapin ainoa ammattiteatteri, joka tuottaa vuosittain kuusi omaa ensi-iltaa. Monipuolinen ohjelmisto antaa teatteriviihdykettä kaikenikäisille katsojille. 

Tällä hetkellä teatteri toimii väistötiloissa. Näyttämö sijaitsee Kemin Tullimakasiinissa (Kauppakatu 27). Harjoitus- ja työtilat ovat muuttaneet Pankkiin (Sauvosaarenkatu 4) ja lavastamo osoitteeseen Sammonkatu 8. 

Toimisto ja lippukassa löytyvät Tullimakasiinista (Kauppakatu 27). Lippukassa on avoinna tiistaista perjantaihin kello 11–16 sekä tuntia ennen esityksen alkua Kemin Pirtissä.

Vuonna 1947 perustettu Kemin kaupunginteatteri on Suomen toiseksi vanhin täyskunnallinen, valtionosuutta saava teatteri.  

Kemin kaupunginteatterissa toimii nuorisolinja, joka tarjoaa lasten ja nuorten ilmaisukasvatusta. Tämä uraauurtava teatterityömuoto on aloitettu vuonna 2004. Nuorisolinjalaiset saavat perehtyä teatterin tekemiseen koulutuksen ja esitysten kautta. He saavat näytellä teatterin omissa tuotannoissa avustajina ja saavat opetusta teatterin ammattilaisilta. Nuorisolinjalle valitaan uudet jäsenet kahden vuoden välein.  

Kemin kaupunginteatterin Teatteriklubi kokoontuu aktiivisesti keskustelemaan teatterista, teatterin tekemisestä, näytelmistä ja niiden herättämistä ajatuksista. Klubi-illoissa vierailee ohjaajia, näyttelijöitä, kirjailijoita ja lavastajia kertomassa työstään ja työskentelystään. 

Teatteriesitys, lavalla mies ja nainen.
Jacqueline (Johanna Virsunen) ja Bernard (Kimmo Hirvenmäki) Älä pukeudu päivälliselle -esityksessä 2019. KUVA: NINA SUSI