Kemin kaupunginteatteri on Meri-Lapin ainoa ammattiteatteri, joka tuottaa vuosittain kuusi omaa ensi-iltaa. Monipuolinen ohjelmisto antaa teatteriviihdykettä kaikenikäisille katsojille.

Vuonna 1947 perustettu Kemin kaupunginteatteri on Suomen toiseksi vanhin täyskunnallinen, valtionosuutta saava teatteri.

Kemin kaupunginteatterissa toimii nuorisolinja, joka tarjoaa lasten- ja nuorten ilmaisukasvatusta. Tämä uraauurtava teatterityömuoto on aloitettu vuonna 2004. Nuorisolinjalaiset saavat perehtyä teatterin tekemiseen koulutuksen ja esitysten kautta. He saavat näytellä teatterin omissa tuotannoissa avustajina ja saavat opetusta teatterin ammattilaisilta. Nuorisolinjalle valitaan uudet jäsenet kahden vuoden välein. Seuraava valinta syksyllä 2020.

Kemin kaupunginteatterin Teatteriklubi kokoontuu aktiivisesti tietyin väliajoin keskustelemaan teatterista, teatterin tekemisestä, näytelmistä ja niiden herättämistä ajatuksista. Klubi-illoissa vierailee näytelmien ohjaajia, näyttelijöitä, kirjailijoita ja lavastajia kertomassa työstään ja työskentelystään.

Tällä hetkellä Kemin kaupunginteatteri toimii väistötiloissa.

Näyttämöt sijaitsevat Kemin Pirtillä, Kauppakatu 7 ja Tullimakasiinilla, Kauppakatu 27.

Teatterin toimisto ja lippukassa sijaitsevat Tullimakasiinilla, Kauppakatu 27.

Lippukassa on avoinna Tullimakasiinilla tiistaista perjantaihin kello 11–16 ja tuntia ennen esityksen alkua Kemin Pirtillä.

Teatteriesitys, lavalla mies ja nainen.
Jacqueline (Johanna Virsunen) ja Bernard (Kimmo Hirvenmäki) Älä pukeudu päivälliselle -esityksessä. KUVA: NINA SUSI 2019