Perhekeskus kokoaa perheiden palvelut helposti saataville. Perhekeskus tukee ja edistää lasten ja nuorten hyvää arkea sekä koko perheen terveyttä ja hyvinvointia.

Perhekeskus on monialainen lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia ja terveyttä edistävä sekä varhaista tukea, hoitoa ja kuntoutusta tarjoava palveluverkosto.  Perhekeskus kattaa alueen monialaiset palvelut lapsille, nuorille ja perheille yhteensovittaen lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalvelut, sivistyspalvelut sekä järjestöjen ja seurakunnan palveluita ja toimintaa. Näitä palveluita kehitetään valtakunnallisen perhekeskustoimintamallin mukaisesti. Perhekeskuksen palvelut tarjoavat tietoa, ohjausta ja tukea eri elämäntilanteisiin.

Pyydä apua

Klikkaamalla Pyydä apua -nappia siirrty Virtun lomakkeelle pyytämään apua.

Pyydä apua -nappi on lapsiperheille ja nuorille suunnattu matalan kynnyksen sähköinen palvelukanava. Nappia painamalla voi pyytää apua, kysyä neuvoa tai jättää yhteydenottopyynnön.

Apua tai neuvoa voi pyytää omaan tai läheisen tilanteeseen liittyen. Palvelu ei vaadi tunnistautumista eikä kirjautumista ja kysymyksen voi jättää vaikka nimettömänä.

Perhekeskusverkostossa toimivat

Perhekeskuksen toimintoja järjestävät yhteistyössä Kemin kaupungin kanssa Lapin hyvinvointialue, järjestöt ja seurakunta.

Perhekeskuksen toimintaa kehitettiin verkostokahveilla syyskuussa 2022. KUVA: MIIA SULASALMI

Seuraa Perhekeskuksen tapahtumia:

Perhekeskustoimintaa koordinoi Lapin hyvinvointialueen Tulevaisuuden sote-keskus hanke.