Lastenkulttuurikeskus tarjoaa maksutonta taidetoimintaa ja tapahtumia lapsiperheille, nuorille sekä koulu- ja varhaiskasvatusryhmille. Löydät Lastenkulttuurikeskuksen Kemin kulttuurikeskuksesta.

Lastenkulttuurikeskus tukee perheiden kasvatustyötä tarjoamalla matalan kynnyksen toimintaa lapsiperheille mm. taidepajoja, tapahtumia ja esityksiä. Toiminnassa korostuvat tekeminen, ilo ja luova prosessi.

Painopisteenä ovat perheille järjestettävät taidepajat, joissa lapsi ja vanhemmat toimivat yhdessä. Toiminta on ikäryhmälle kohdennettua ja suunniteltu toimivaksi ilman aiempaa kokemusta taidetoiminnasta. Taidepajoista tutuimpia ovat: vauvojen värikylpypajat, avoin taidetoiminta sekä Lauantaipajat.

Kuka tahansa voi osallistua toimintaan esim. äidit, isät ja lapset sekä mummot tai papat vierailulla olevan lapsenlapsen kanssa. Kohderyhmänä ovat 0–17 -vuotiaat.

Ilmoitamme toiminnasta kaupungin verkkosivuilla, some-kanavissa ja Lounais-Lapin viikoittaisessa kulttuurimainoksessa. Lastenkulttuurikeskus on järjestänyt toimintaa vuodesta 2006 lähtien kohderyhmänä 0–17 -vuotiaat perheineen sekä koulu- ja varhaiskasvatusryhmät.

Kemin Lastenkulttuurikeskus toimii osana Lapin lastenkulttuuriverkostoa ja on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen.

Vauva värikylpyleikissä lattialla. Äiti pitelee kiinni, isä seuraa taustalla.
Jenni ja Ismo Kurki toivat Edvin-vauvan värikylpyyn. Lastenkulttuurikeskus, syyskuu 2019. KUVA: NINA SUSI