Lastenkulttuurikeskus sijaitsee Huvikummussa ihan Kemin keskustassa. Se tarjoaa taidetoimintaa ja kulttuuritapahtumia lapsiperheille, nuorille sekä koulu- ja varhaiskasvatusryhmille.

Suurin osa toiminnasta on maksutonta. Muutamiin tapahtumiin on pieni osallistumismaksu.

Suosituimpia toimintoja ovat Elohiiri-taidepajaviikko, vauvojen värikylpypajat, avoin taidetoiminta sekä erilaiset lasten- ja nuortentapahtumat. Ilmoitamme toiminnasta kaupungin verkkosivuilla, omissa some-kanavissamme ja Lounais-Lapin viikoittaisessa kulttuurimainoksessa.

Lastenkulttuurikeskus on järjestänyt taidetoimintaa ja tapahtumia vuodesta 2006 lähtien lapsiperheille ja alle 18-vuotiaille nuorille osana Kemin kaupungin kulttuuripalveluja. Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Keskus on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen.

Muita käyttäjiä

Lastenkulttuurikeskuksen tiloissa kokoontuvat myös maanantaisin vauvakerho ja Meri-Lapin Yhden Vanhemman Perheet ry.

Maanantaisin ohjelmassa on suosittu vauvakerho kello 10–12. Kerho on tarkoitettu vauvaa odottaville ja vauvan jo saaneille vanhemmille sisaruksineen. Kerhossa on viikottaisia teemoja, esimerkiksi hammashoito, kantovälineet, kädentaidot ynnä muuta. Toiminta on maksutonta, eikä ilmoittautua tarvitse. Toiminnasta vastaavat Toivola-Luotolan Setlementti ry ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Kemin yhdistys yhteistyössä Kemin kaupungin kanssa.

Joka kuukauden ensimmäinen tiistai kello 17–19 kokoontuu Meri-Lapin Yhden Vanhemman Perheet ry. Kokoontumisissa keskustellaan arkea koskettavista asioista. Lapset voi ottaa mukaan, heille pyritään järjestämään hoito paikan päällä. Kahvia, mehua, teetä ja pientä purtavaa tarjolla.