"Hyvä kemiläinen. Kädessäsi on kotikaupunkisi uudelleen syntynyt tiedotuslehti. Lehti on saanut uuden nimen ja entistä näyttävämmän ulkoasun." Näin kirjoitti silloinen kaupunginjohtaja Ossi Repo ensimmäisen Kemiläinen-lehden pääkirjoituksessa syksyllä 2010.

Kemiläinen-tiedotuslehtiä viuhkana pöydällä.
Vuoden 2019 kolmas Kemiläinen jaettiin koteihin lokakuun puolivälissä. Lehden teema oli vihreä ja kestävä Kemi.

Ossi Revon viittaus uudelleensyntymiseen tarkoittaa sitä, että kaupunki on julkaissut tiedotuslehtiä aiemminkin. Kulttuurilautakunta alkoi toimittaa Palveluksessanne-lehteä vuonna 1975. Sen taival kesti 11 vuotta.

Elokuun 1986 alussa kaupungin tiedotuslehden nimi muuttui Sortteeriksi ja julkaisija vaihtui keskusvirastoksi. Sortteeri ilmestyi viimeisen kerran vuonna 2005. Kaupunkilaiset joutuivat kärvistelemään ilman omaa tiedotuslehteä yli viisi vuotta.

Kemiläisen päätoimittajan tehtävää on alusta lähtien hoitanut hallinto-ja kehitysjohtaja Jukka Vilén.

Lehti ilmestyy kolmesti vuodessa. Kemiläisen sähköiset pdf-versiot ovat luettavissa ohessa – paitsi neljä ensimmäistä numeroa. Ne löytyvät painettuina kaupunginarkistosta.

Palveluksessanne– ja Sortteeri-lehdistä muuten puuttuu useita numeroita kaupunginarkistosta. Ota yhteyttä toimitukseen, jos voit täydentää kokoelmaamme!