Kemissä on kolme yleistä uimarantaa: Mansikkanokka, Paavonkari ja Takajärvi. Talviuintipaikka sijaitsee sisäsatamassa.

Kuntien terveydensuojeluviranomaiset valvovat yleisten uimarantojen veden laatua. Kaikilla uimarannoilla on pukeutumistilat ja vessat. Kemissä uimarannoilla ei ole valvontaa, ainoastaan kunnossapito.

Uimarantojen vedenlaadun tutkimustulokset löytyvät Tornion kaupungin sivustolla olevalta Meri-Lapin ympäristöterveysvalvonnan alta.

Tutkimustuloksissa näkyy ensimmäisenä Tornion kaupungin uimarannat, mutta skrollaamalla alaspäin löytyvät Kemin uimarantojen tutkimustulokset.

Uimarantojen sijainnit kartalla.

Talviuintipaikka

Lämpimät pukeutumistilat sijaitsevat Kemin Työväen Pursiseuran kiinteistön kellarikerroksessa (Sataman Tähden alakerta, Rantabulevardi 27 eli Luulajantie7). Naisille ja miehille on omat pukuhuoneet sekä vessa- ja suihkutilat.

Avannolle johtaa pukutiloista noin 50 metriä pitkä pihatie. Laiturilta on veteen porrastikkaat. Avantoa sulanapitävä pumppu sammutetaan uinnin ajaksi.

Avantouintikausi on vuosittain 15.10.–30.4. välinen aika. Kausikortteja myydään uimahallin lippukassalta koko kaudeksi tai syys- tai kevätkaudeksi. Lisäksi on mahdollista ostaa kertakäyntejä.