Tervetuloa virkistäytymään! Kylpylämäisessä uimahallissa voit tuntea veden virkistävän kosketuksen ja seurata auringon leikkiä Perämeren yllä!

Uimahallissa on viisi allasta, liukumäki, kiinteä kiipeilyseinä, neljä saunaa ja yksi tilaussauna sekä kuntosali. Tilavat pukuhuoneet lastenhoitotiloineen lisäävät mukavuutta.

Aukioloajat

Uimahalli on avattu rajoitetulla kävijämäärällä kaikenikäisille 7.6.2021. Aukioloajat löytyvät alta.

Tarkennetut ohjeistukset ja uimahallin käyttöajoista löytyy tästä tiedotteesta Tiedote aukioloajoista 7.6.2021

Uimahallin kesätauko 10.7. – 10.8.2021, jolloin halli on suljettuna.

Siirry tästä sivun alkuun

Lippukassa ja kuntosali

 • arkisin 2.7. asti kello 7.00–8.30, 12.00–15.00 ja 17.30–20.30
  arkisin 5.-9.7. kello 7.00–8.30 ja 12.00–14.00
 • lauantaisin suljettu
 • sunnuntaisin suljettu

Siirry tästä sivun alkuun

Uintiaika

 • arkisin 2.7. asti kello 7.00–8.30, 12.00–15.00 ja 17.30–20.30
  arkisin 5.-9.7. kello 7.00–8.30 ja 12.00–14.00
 • lauantaisin kello suljettu
 • sunnuntaisin kello suljettu

Siirry tästä sivun alkuun

Kahvio

 • Suljettu

Kahvio Cafe Nuotan Herkku toimii uimahallin tiloissa. Kahvio on sisäsatamassa toimivan Satamakaffila Nuotan toimipiste.

Siirry tästä sivun alkuun

Allasvaraukset

Allasvaraukset löytyvät Timmi -tilavarausohjelmasta. Aika varausten ulkopuolella on normaalia yleisöuintia varten.

Jos selailet kalenteria mobiililaitteella, käännä laite vaakaan, jotta näkymä toimisi paremmin.

Siirry tästä sivun alkuun

Toimintaohjeita

(Nämä ohjeet ei sisällä koronaohjeita, jotka löytyvät alempaa)
Uimahallin käyttöaika on lyhennetty 1,5 tuntiin normaalista 2 tunnista. Se sisältää uimahallin allasosaston ja kuntosalin vapaan käytön.

Uimahallin sulkeutuessa uintiaika päättyy 30 minuuttia aiemmin. Kuntosalin käyttöaika päättyy viikonloppuisin tuntia ja arkisin 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Ohjattuun liikuntaryhmään osallistumisesta peritään erillinen maksu. 

Kuntosalilla ja virkistysaltaan porelaitteissa on hyvä huomioida myös toiset asiakkaat ja antaa jokaiselle mahdollisuus käyttää kaikkia laitteita.

Peseydy huolellisesti ilman uima-asua ennen altaaseen menoa. Saunassa ei saa olla uima-asu päällä. Jos sinulla on käyttöoikeusmerkki, voit pitää uima-asun ylläsi myös suihkussa ja saunassa.

Jalkojen desinfiointipisteet on sijoitettu pesutiloista altaalle johtaville kulkureiteille.

Uimahallissa tulee käyttäytyä hillitysti. Juokseminen on ehdottomasti kiellettyä.

Purukumin ja nuuskan käyttö on kiellettyä pesu- ja allastiloissa. Laitathan ne roskikseen ennen pesutiloihin menoa.

Vältä voimakkaiden hajuvesien ja parfyymien käyttöä uimahallin tiloissa, jotta myös herkemmät ja allergiset voivat käyttää palveluita turvallisesti. On selvää, ettei uimahallissa värjätä hiuksia eikä ajella ihokarvoja.

Altaisiin mennään vain uima-asussa. Kemin uimahallissa voi käyttää uimashortseja. Lippukassalta voi myös vuokrata uima-asuja.

Kaikilta alle 7-vuotialta peritään käyttömaksut uimahallissa. Alle 7-vuotias voi kulkea vanhempiensa kanssa miesten tai naisten pesutilojen kautta. Yli 7-vuotiaat käyttävät oman sukupuolensa mukaisia pukeutumis- ja peseytymistiloja. Tätä on hyvä harjoitella kouluun lähdön lähestyessä.

Jokaisella alle 7-vuotiaalla, uimataidottomalla lapsella sekä erityistä huolenpitoa vaativalla henkilöllä tulee olla mukanaan huoltaja tai muu henkilö, joka vastaa hänen oleskelustaan ja valvonnastaan uimahallissa.

Siirry tästä sivun alkuun

Koronarajoitteet uimahallissa

Uimahallissa on tehty useita toimenpiteitä, joilla asiakkaan turvallisuus ja koronan leviämisen riski voidaan pitää mahdollisimman pienenä.

Jokaisen asiakkaan velvollisuus on huolehtia siitä, että tulee ainoastaan terveenä uimahalliin.

Käsihygieniaa varten on käsidesiä saatavilla aulassa, lippukassalla, pukuhuoneissa ja niihin johtavassa portaikossa sekä kuntosalilla. Jokaisen tuleekin huolehtia omasta käsihygieniasta asioinnin aikana. Pesuaineet käsienpesuun löytyy wc-tiloista ja peseytymiseen ennen altaille menoa pesuhuoneista.

Siivousta on myös tehostettu otteiden ja kaiteiden osalta.

Turvaväleistä on ohjeistusta ja merkintöjä uimahallin tiloissa. Lippukassa rajoittaa sisälle pääsevien asiakkaiden määrää jättämällä 2-3 tyhjää pukukaappia väliin mikä vastaa 40 prosentin maksimikapasiteettianormaalista. Tämän johdosta lippukassalla voi olla hetkittäin suosituimpina aikoina olla jonoa.

Suihkuista on keskimmäiset kolmesta poistettu käytöstä ja saunoissa kehotus huolehtia turvaväleistä. Saunoissa turvavälin noudattamisen vastuu on asiakkaalla. Koululaiset käyttävät toista saunaa puoleltaan opettajan valvonnassa.

Kuntosalilla voi yhtä aikaa olla vain puolet normaalista määrästä henkilöitä yhtä aikaa. Rajoitus on 12 henkilöä.

Vauva- ja tenavauintiryhmissä mukana voi olla vain yksi vanhempi lasta kohden. Myös siirtyminen altaaseen ja pois tapahtuu kohtaamatta muiden ryhmien perheitä. Vauva- ja tenavauinti jatkuu syksyllä 2021.

Uimalaseja ei vuokrata lainkaan.

Uimaseurat käyttävät ryhmäpukuhuoneita ja harjoittelevat omilla radoillaan erillään muista uimareista ja käyttävät omia harjoitusvälineitä.

Hyppytorniin jonotetaan vuoroa pidennetyn reitin kautta käyttäen katsomon portaita, jolloin turvavälit voidaan toteuttaa.

Kloorattu uima-allasvesi itsessään desinfioi hyvin käytössä olevia välineitä, kuten juoksuvöitä ja kellukkeita.

Siirry tästä sivun alkuun

Uimahallin aurinkovoimala

Kemin uimahallin laajennusosan katolle on asennettu 109 noin 70×150 centtimetrin kokoista aurinkopaneelia, jotka tuottavat sähköä uimahallin energiatarpeeseen.

Uimahallin katolla on 30 kilowatin voimalaitos, jonka vuosittainen energiantuotto on 25 000 kilowattituntia eli noin yhden sähkölämmitteisen omakotitalon kulutuksen verran.

Siirry tästä sivun alkuun