Työllisyyspalveluista saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa sekä palvelutarpeen arviointia. Yhteistyötä tehdään alueen työnantajien kanssa työpaikkojen löytämiseksi ja lisäksi järjestetään muun muassa työkokeiluja ja työllistämistä kaupungin yksiköihin.

Tavoitteena on lisätä pitkään työttömänä olleiden työelämävalmiuksia ja tukea työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Työllisyyspalveluja tarjotaan asiakkaan palvelutarpeeseen perustuen.

Kunnat järjestävät TE-palvelut 1.1.2025 alkaen

Ensi vuoden alusta lähtien TE-palvelujenjärjestäminen on kuntien tehtävä, kun valtion tähän saakka ylläpitämät työ- ja elinkeinotoimistot eli TE-toimistot lakkautetaan. Vuoden vaihteen jälkeen kunnat järjestävät työllisyyspalvelut osana peruspalveluitaan, samaan tapaan kuin se järjestää esimerkiksi sivistyspalvelut (eli päiväkotien, peruskoulujen ja lukioiden toiminnan).

Työllisyyspalvelut palvelevat sekä henkilö- että yritysasiakkaita, tarjoten neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi työnhakuun ja työntekijöiden rekrytointiin sekä osaamisen kehittämiseen. Muutoksen perimmäisenä tavoitteena on parantaa koko maan työllisyyttä sekä tukea kuntien alueellista elinvoimaa.