Rakennusvalvonta

Syksyinen Kemi

Kuulutukset

Kemin kaupungin rakennusjärjestyksen uusimistyön osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) sekä rakennusjärjestysluonnos ovat nähtävillä  29.1. - 28.2.2020

Kemin kaupungin rakennusjärjestys tullaan uudistamaan vuoden 2020 kevään ja kesän aikana.

Rakennusjärjestyksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) ja rakennusjärjestysluonnos ovat nähtävillä (MRL 15 § ja 62 §) edellä mainittuna ajankohtana Kemin kaupungintalon 5. krs:n ilmoitustaululla ja pääkirjaston lehtilukusalissa. Asiakirjoihin pääset myös tästä linkistä.

Rakennusjärjestyksestä kehitetään entistä toimivampi ja ajantasainen työväline rakentamisen ohjaukseen. Tavoitteena on selkeyttää lupamenettelyjä pyrkien samalla mahdollisuuksien mukaan joustaviin käytäntöihin. Valmistelussa on tarkoitus myös huomioida lähialueen kuntien määräyksiä ja yhtenäistää näin alueellisia käytäntöjä.

Osallisilla on mahdollisuus esittää mielipiteensä rakennusjärjestyksen luonnoksesta kirjallisesti tai suullisesti nähtävänä oloaikana Kemin kaupungin rakennusvalvontaan osoitteeseen Valtakatu 26, 94100 Kemi tai osoitteella tekpa@kemi.fi.

Lisätietoja:    Rakennustarkastaja Mika Tiiro, mika.tiiro@kemi.fi, p.0400 698 847

Kemin kaupunki / Tekninen lautakunta

 


Kaikki rakennusvalvontaa koskevat kuulutukset löytyvät Kemin kaupungin kuulutukset sivuilta

Kaikki rakentamiseen liittyvät luvat haetaan verkossa Lupapiste.fi -palvelussa

Hoida hankkeesi rakennuslupa-asiointi verkossa Lupapisteen kautta

Hoida hankkeesi rakennuslupa-asiointi verkossa Lupapisteen kautta  - aina ennakkokyselyistä hankkeen päättymiseen saakka. Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen ja pitää hankkeen osapuolet tietoisina hankkeen etenemisestä vuorokauden ympäri. Hakemusten käsittely ja lupa-asiointi on sujuvampaa kun tarvittavat tiedot ovat heti mukana eikä paperisia hakemuksia ja asiakirjoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille.

Lupapiste kattaa Kemin kaupungin rakennus- ja toimenpidelupien, sekä maisematyölupien hakemisen.

Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja sen käyttö on maksutonta. Luvanhakijaorganisaatiot voivat kuitenkin rekisteröidä käyttöönsä maksullisen Yritystilin sisäistä hankehallintaa varten.

Palvelun toimittaja on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys, Evolta Oy, ja se on toteutettu yhteistyössä Ympäristöministeriön kanssa.

Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa

 1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla.
 2. Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen liittyen tai luomaan hakemuksen aiempien valintojesi pohjalta.
 3. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeelle "Osapuolet" -välilehdellä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle ja täten säästytään turhalta näpyttelyltä. Huomioithan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.
 4. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.
 5. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen "Keskustelu" -ikkunan kautta.
 6. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle "Hakemuksen jättäminen" -välilehdellä.

Lupapisteen Prosessikuvaus >> 

Siirry palveluun >>

Infoa pientalorakentajille

Hyvä rakentaja, oheisessa listassa on käytännön ohjeita, jotka auttavat sinua alkuun rakentamisen taipaleella. Rakennushankkeeseen ryhtyvän kannattaa aina ottaa yhteyttä kaupungin rakennustarkastajaan suurempien sudenkuoppien välttämiseksi.

 1. Tontin hankinta
 2. Pääsuunnittelijan/vastaavan työnjohtajan palkkaaminen
 3. Yhteydenotto rakennusvalvontaan
 4. Suunnittelu
 5. Rakennusluvan hakeminen
 6. Aloituskokous
 7. Hankkeen toteutus

Rakennusvalvonnan toiminta-ajatuksena on valvoa kaavoituksen ja rakentamisen toteutumista lupamenettelyn kautta. Tavoitteena on myös edistää rakentamisen tarkoituksenmukaisuutta, taloudellisuutta ja kohtuullista kauneutta neuvomalla asiakkaita rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Rovan asuinalueen rakentaminen etenee - alueen rakentamistapaohjeet

Yhteystiedot

Nimike Nimi Puhelinnumero Sähköposti
1. Rakennustarkastaja Mika Tiiro 040 069 8847 mika.tiiro@kemi.fi
2. Rakennustarkastaja Virpi Mäki-Iso 040 186 6904 virpi.maki-iso@kemi.fi
Palvelusihteeri Sinikka Kuosku 016 259 289
040 573 7815
sinikka.kuosku@kemi.fi

Tapaamisista on hyvä sopia etukäteen.
Käyntiosoite: Valtakatu 26 (kaupungintalo), 5. kerros, 94100 Kemi