Ulkoliikuntapaikat

Kemin ulkoliikuntapaikat

Kemi tarjoaa monipuolisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia liikunnan ja ulkoilun parissa sekä kemiläisille että matkailijoille. Kaupungissa on noin 30 km valaistuja kuntoreittejä ja lisäksi saman verran valaisemattomia kuntoreittejä. Kemissä on myös kattava valikoima muita ulkoilumahdollisuuksia kuten urheilukenttiä, lähiliikuntapaikkoja, uimarantoja, frisbeegolfratoja sekä jousiammuntarata.

Talvella Kemin ulkoilutarjonnassa on mm. n.100 km hiihtolatuja, joista n. 27 km on valaistu. Latujen valaistus kytketään päälle aamuisin klo 6.00 ja sammutetaan iltaisin klo 22.00. Talviset aurinkoladut Kemin edustan merialueella ovat muodostuneet terveysliikuntaa harrastavien ihmisten suosikeiksi. Liikuntareittien läheisyydessä sijaitsee virkistyskäyttöön rakennettuja laavuja, joilla voi pitää hengähdystauon luonnon keskellä. Hiihtoreittien varsilla olevilla laavuilla on myös polttopuuhuolto talvisin.

Kemissä on kymmenen luistelukenttää, joissa yhdestä on kaukalo ja yksi kenttä on jääpallokenttänä. Uimareille on tarjolla myös avantouintimahdollisuus sisäsatamassa. Kemissä on myös merkitty moottorikelkkareitti, joka liittyy naapurikuntien moottorikelkkareitteihin.

Lisätietoja eri ulkoliikuntamahdollisuuksista ja –paikoista sivun alaosassa.

Kemin ulkoliikuntapaikkojen päivystyspuhelin: 040 867 7083

Frisbeegolfradat

mansikkanokka-frisbeegolfpuisto-ready
Frisbeegolf on tällä hetkellä Suomen nopeimmin kasvava liikuntalaji, jonka kysyntä myös Kemissä on lisääntynyt. Syinä suosioon on lajin hauskuus, aloittamisen matala kynnys ja lajin soveltuvuus kaikille. Kilpaurheilun lisäksi frisbeegolfia voi harrastaa esimerkiksi perheen kanssa.
Lajissa heitetään muovikiekkoa eri etäisyyksillä oleviin maalikoreihin. Heittopaikka on merkitty maahan upotetulla puomilla. Lähtöpisteessä on opastaulu, josta käy ilmi rataväylät sekä lisäksi lajin säännöt. Jokaisen heittopaikan läheisyydessä on lisäksi väyläopaste.

Kemin 18-korinen rata valmistui kesällä 2015 Ajokseen, Jatulintie 45.
Mansikkanokan 9-korinen frisbeegolfpuisto sijaitsee Mansikkanokan puistossa

Voit ladata molempien ratojen tarkan oppaan klikkaamalla radan kuvaa.

Golf kenttä

Puistomainen 12-reikäinen golfkenttä aivan kaupungin laidalla on mielenkiintoinen, eikä liian vaikea aloittelijallekaan. Kromilaakson golfpuistossa saavat pelata kaikki greencardin suorittaneet. Kentällä on myös range ja lähipeliharjoittelualue.

http://www.kemingolf.fi/
Jungonkatu 2, 94600 Kemi

Hiihtoladut

Kemin asuinalueilla sekä lähimaastossa kunnostetaan talvisin noin 100km hiihtolatua, josta n.27km on valaistu. Valaistus syttyy aamuisin klo 6.00 ja sammuu iltaisin klo 22.00. Ladut kulkevat vaihtelevissa maastoissa tarjoten mukavia liikuntamahdollisuuksia niin kuntoilu- kuin retkeilyhenkisillekin.
Hiihtolatureitistön varrella on kuntokirja-asemia, missä voi kirjata liikuntasuorituksensa.

Aurinkoladut
Kemin kaupungin liikuntapalvelut kunnostaa talvisin Perämeren kimmeltäville lumilakeuksille aurinkoladut. Talviset aurinkoladut Kemin edustan merialueella ovat muodostuneet terveysliikuntaa harrastavien ihmisten suosikeiksi. Meren jäällä ja saaristossa risteilevien aurinkolatujen läheisyydessä sijaitsee useita laavuja.
Reittien kuntokirja-asema sijaitsee Selkäsaaren hiihtomajalla. Reittien varsilla on myös tauko- ja laavupaikkoja. Reiteillä ei ole valaistusta.
Tarkempaa tietoa kaikista Kemin laduista

Hiihtolatujen reaaliaikaiset kunnossapitotiedot voi katsoa liikuntapaikkojen kunnossapitokartta.
Latujen sijainteja voi selailla Kemin karttapalvelussa.

Jousiammuntarata

Jousiammuntarata sijaitsee Ristikankaalla Hiihtomajanpolun varrella. Jousiammuntarata soveltuu kesäisin harjoitus- ja kilpailukäyttöön. Lämmitetyt ammuntapaikat lisäävät kauden pituutta. Pohjan Jousi ry ylläpitää alueella olevaa huoltotilaa.

Radan pituus: 140 m ja leveys 70 m
Radan pinnoite: nurmi/kivituhka

Hiihtomajanpolku, 94600 Kemi

Kuntoreitit

Kemin kaupungin liikuntapalvelut ylläpitää kuntoreittejä eri kaupunginosissa. Kuntoreittien pituudet ja vaativuudet vaihtelevat ja osa reiteistä on valaistu. Kuntoreittien varsille on sijoitettu useita laavuja tauko- ja virkistäytymispaikoiksi. Juoksu- ja kävelyliikuntaan soveltuvilla kuntoreiteillä on kuntokirja-asemia, missä voi kirjata liikuntasuorituksensa. Reiteillä on kilometripylväät, infotaulut ja opasteet.
Koiran ulkoiluttaminen reiteillä on sallittu vain kesällä koiran ollessa talutushihnassa. Moottoriajoneuvoilla ajo on reiteillä kielletty.

Tarkempaa tietoa kaikista Kemin kuntoreiteistä

Kuntoreittien sijainteja voi selailla Kemin karttapalvelussa.

Laavut

nuotiopaikkaKemin kaupungissa sijaitsee laavuja niin mantereella liikuntareittien läheisyydessä kuin Perämeren vehmaassa saaristossa. Laavuille voi kokoontua vaikka veneily-, hiihto- tai patikkaretken yhteydessä. Laavut ovat ympärivuotisessa käytössä. Laavuilla voi paistaa makkaraa, tikkupullaa tai keittää nokipannukahvit.
Tarkempaa tietoa kaikista Kemin laavuista

Laavut Googlemapsissa

Luistelukentät

Liikuntapalvelut ylläpitää 9 luistelukenttää eri kaupunkinosissa, joista täysimittainen jääpallokenttä sijaitsee Hepolassa. Sauvosaaren urheilupuistossa on lisäksi jääkiekkokaukalo.
Tarkempaa tietoa kaikista Kemin luistelukentistä

Luistelukentät Googlemapsissa

Lähiliikuntapaikat

Liikuntapalvelut on rakentanut kuusi lähiliikuntapaikkaa. Lähiliikuntapaikat ovat tekonurmipintaisia ja monitoimiareenalla rajattuja pelialueita. Lähiliikuntapaikka on tarkoitettu kaikenikäisten käyttöön, ja paikoilla voi harrastaa esim. jalkapalloa, futsalia, sählyä ja koripalloa.

Lähiliikuntapaikat sijaitsevat Hepolan koulun, Kivikon koulun, Koivuharjun koulun, Syväkankaan koulun, Takajärven koulun ja Karihaaran koulun yhteydessä.
Tarkempaa tietoa kaikista Kemin lähiliikuntapaikoista

Lähiliikuntapaikat Googlemapsissa

Moottorikelkkareitit

Liikuntapalvelut ylläpitää Kemin alueen moottorikelkkareittejä joita on yhteensä 27km. Jatkoyhteydet sekä Keminmaan että Simon kelkkareiteille.

Reittikartta PDF-muodossa

Reittikartta on myös ostettavissa kaupungintalon palvelupisteestä, hinta 5.00 euroa.

Purjehduskeskus

Kemin purjehduskeskus sijaitsee Mansikkanokan alueella sisäsataman läheisyydessä. Kesällä purjehdusseurat järjestävät vierasvenesataman palvelut. Sataman ylläpidosta ja venepaikkojen vuokrauksesta vastaa Kemin kaupungin tekninen palvelukeskus.

Kemissä toimivat veneilyyn ja purjehdukseen erikoistuneet järjestöt:

Purjehduskeskus Googlemapsissa

Kemin Purjehdusseura ry
Kemin Työväen Pursiseura ry
Kemin Moottorivenekerho ry
Kemin Meripelastusyhdistys ry

Tenniskentät

Tenniskentät sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Osa kentistä on Kemin kaupungin liikuntapalvelujen ylläpitämiä. Sauvosaaren tenniskentän varaukset tehdään urheilukentän henkilökunnalta.
Tenniskentät Googlemapsissa

Paikka Osoite Tietoja
Ajoksen tenniskenttä Koko 36x15m
Asfalttipinnoite
Päivystys puh. 040 867 7083
Karihaaran tenniskentät Pajusaarentie, 94200 Ylläpitäjä Karihaaran verkkopalloseura ry
Sihteeri Leena Väänänen 050 349 4639
Kemin keila- ja tennishalli Tervaharjunkatu 16, 94600 www.keminkeilajatennishalli.com
Puh. 045 279 3119
Ruutinrannan tenniskentät Hahtisaarenkatu, 94100 Ylläpitäjä Kemin verkkopeli ry
Paavo Ylinen 040 775 5500
Sauvosaaren tenniskenttä Urheilukatu, 94100 Koko 36x14m
Betoni/maalipinta
Päivystys puh. 040 867 7083

Uimalat

Kaikilla uimarannoilla on pukeutumistilat ja WC:t. Uimarannoilla ei ole valvontaa, ainoastaan kunnossapito.

Uimalat Googlemapsissa

Uimarantojen vesinäytetulokset 2019

Paikka Osoite Tietoja
Paavonkarin uimaranta Hepolassa Kaartotie 8, 94830 n. 100m pitkä uimaranta Kemin eteläosassa.
Parkkipaikat n. 20 autolle.
1 pukutila sekä 1 WC.
Mansikkanokan uimaranta
Mansikkanokka, 94100 Virallinen EU ranta on 250m pitkä ja sijaitsee keskellä kemiä.
Uimarannan pohjoispäässä on parkkipaikat n. 30 autolle sekä itäreunalla n. 10 autolle.
Uimarannan vierestä kulkee Sauvosaaren urheilupuiston kuntoreitti sekä rannan välittömässä läheisyydessä on myös lasten leikkipuisto.
3 pukutilaa, 2 WC:tä, 2 beach volley -kenttää
Uimavesiprofiili_Mansikkanokka
Takajärven uimala
Takajärvi, 94700 n. 200m pitkä uimaranta, Kemin ainoa sisävesiranta.
Tällä rannalla on hyvin nuoremmille sopiva laiturein rajattu matalavetinen alue.
2 Pukutilaa, 1 WC, beach volley -kenttä, leikkikenttä, laituri, portaat.
Uimavesiprofiili_Takajarvi

Urheilukentät

Liikuntapalvelujen ylläpitämät urheilukentät palvelevat kemiläisiä sekä kemiläisiä liikuntajärjestöjä, mutta myös lukuisia Perämeren kaaren liikunnan ystäviä. Isot urheilukentät sijaitsevat Sauvosaaren, Karihaaran ja Paavonkarin kaupunginosissa. Hiekka- ja nurmikentät sijaitsevat Kemin eri kaupunginosissa. Liikuntatoimisto jakaa kenttien harjoitusvuorot kausittain hakemusten perusteella. Hakemuslomakkeita saa liikuntatoimistosta tai netistä. Yksittäis- ja otteluvuorovaraukset tehdään suoraan urheilukenttien henkilökunnalle. Urheilukenttien käytöstä veloitetaan käyttömaksut voimassa olevan hinnaston mukaan.

Tarkempaa tietoa kaikista Kemin urheilukentistä

Muita ulkoliikuntapaikkoja Kemissä

Kemin Golf
City Sport Areena