23.7.2021

Kemi – mainettaan parempi kesäkaupunki!

Kun kuulin, että sain harjoittelupaikan Kemistä, olin innoissani. Pääsin takaisin äidin ruuille ja kotikulmille kesän viettoon. Samalla tiesin, että edessäni on haasteita, sillä Kemin maine ei ole parhaimmasta päästä. Tämän kesän aikana olen pyrkinyt kuitenkin haastamaan tätä ajatusta niin omassa, kuin myös tuttavieni mielissä.

Toimin markkinointiviestinnän korkeakouluharjoittelijana Kemin kaupungilla tämän kesän. Olen syntynyt Kemissä ja asunut täällä parikymmentä vuotta, kunnes lähdin tutkailemaan maailmaa päätyen Ouluun ja sieltä Rovaniemelle opiskelemaan Lapin yliopistoon.

Kesä Kemissä on avannut silmiäni ja olen oppinut arvostamaan kotikontujani entistä enemmän ja eri tavoin. Työ on haastanut miettimään Kemin parhaita puolia ja pohtimaan, kuinka näitä saisi tuotua esille. Olenkin huomannut kaupungista paljon sellaisia asioita, jotka täällä aikaisemmin asuessani ovat jääneet täysin huomiotta, ehkä senkin vuoksi, että nuorena täältä oli vain kiire pois.

Tänä kesänä olen työparini Ella Joutsenen ja kolmen viikon välein vaihtuvien kesäsomettajien kanssa tutkinut kaupungin mahdollisuuksia, tapahtumia ja palveluita. Lisäksi olemme rämpineet metsissä ja etsineet luontopolkuja ja vaellusreittejä, joita voisimme markkinoida niin kuntalaisille, kuin myös turisteille.

Kemin monipuolinen luonto ja meren läheisyys ovat vieneet minut matkassaan tutkimaan kaupungin luontoa entistä enemmän. Olen löytänyt täältä paljon sellaisia paikkoja, joiden olemassa olosta en ole edes tiennyt. Tästä myös kiitos Pentti Korpelalle ja hänen Lounais-Lapin retkiopas- kirjalleen. Hänen kirjastaan löytyvät reitit ovat vieneet meidät upeisiin paikkoihin.

Monipuolisten mahdollisuuksien lisäksi olen oppinut arvostamaan Kemissä sitä, että joka paikkaan on lyhyt matka ja täällä on vaivatonta kulkea, ilman ruuhkia.

Somettajien näkökulmia Kemistä

Kolmen viikon kesätyörupeama Visit Kemin somea päivitellen avasi myös toisen asteen opiskelijoiden silmiä kauniista kotikaupungistaan. Keskustelin somettajien kanssa siitä, miltä työ on vaikuttanut ja mitkä ovat heidän mielestään Kemin parhaita puolia.

Somesankarit kertoivat, että työ on opettanut heitä katselemaan kaupunkia uusin silmin. Olemme kiertäneet paikoissa, joista hekään eivät olleet tietäneet. Suuren vaikutuksen nuoriin teki risteily Laitakariin. Lisäksi olemme markkinoineet erilaisia tapahtumia, jotka korostivat nuorten silmissä sitä, että oikeasti Kemissäkin tapahtuu!

Tänä kesänä olemme oppineet, että aina ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan, vaan Kemi on näyttänyt mahdollisuutensa. Täälläkin pienessä, kauniissa merenrantakaupungissa tapahtuu ja paljon!

Korkeakouluharjoittelijat Johanna ja Ella istuvat Jähdin kannella ja nauttivat kauniista kesäsäästä ja meriristeilystä Jähdillä.
Korkeakouluharjoittelijat Johanna ja Ella Jähdin risteilyllä Perämeren saaristossa. KUVA: Harri Tarvainen.
Ihmekaupungin ihmisiä -blogi 23.7.2021, kuvannut Saana Paavalniemi.
Laitakarin lammas. KUVA: Saana Paavalniemi.
Ihmekaupungin ihmisiä -blogi 23.7.2021, kuvannut Saana Paavalniemi. Kuvaa ei saa käyttää muussa yhteydessä ilman kuvaajan lupaa.
Johanna Virkkunen kuvaamassa Kemin sataman toimintaa Ajoksessa. KUVA: Ella Joutsen.

Kesäisin terveisin, Johanna Virkkunen

Takaisin listaukseen