Anna Eveliina Koivunen, 21-vuotias kemiläinen opiskelija.

Anna Eveliina Koivunen

18.6.2020

Olen Anna Eveliina, 22-vuotias kemiläinen opiskelija. Olen ihan syntyperäinen kemiläinen henkeen ja vereen. Asun Kemissä avopuolisoni ja teddyhermeliini-kääpiökanin kanssa. Opiskelin Ammattiopisto Lappiassa lähihoitaja-alaa, tein työharjoitteluita Kemin Lämäreillä. Olen valmistunut vuonna 2020 mediapalvelujen toteuttajaksi. Kirjoitan myös omaa blogia nimeltä Nuoren tytön mietteitä. Harrastan kirjoittamista ja laavuilua rakkaani ja kavereiden kanssa, en pidä urheilusta, vaikka hiihtoa harrastinkin aikoinaan, nykyään tykkään luovista asioista, kuten valokuvaus ja piirtäminen. Rakastan matkustamista, tähän mennessä olen uinut Kreikan rannalla, nähnyt Alanyan moskeijat ja kävellyt Amsterdamin kaduilla. Olen outo, mukava persoona ja lähestulkoon absolutisti, joka meinaa välillä aiheuttaa ihmetystä, kun ottaa huomioon nuoren iän. Nautin hyvästä seurasta ja elän kahvista! Tätä menoa kolmas nimeni on Kulta Katriina.

Luonnon helmassa

Kyllä sitä ollaankin nyt nautittu luonnosta kerrakseen. Jonkin aikaa sitten, lämpimien ilmojen alussa kävimme Pajusaaren padolla nauttimassa tästä kesästä.

Tottahan toki kuvia pitää ottaa ja paljon! Myös makkaran paisto se vasta onkin sääntö eikä poikkeus. Ja mikäpä on sen mukavampaa kuin pyöräily. Me siis pyöräilimme Pajusaaren padolle ja sitten vielä Isohaaran sillan lähettyville laavun suojaan. Olipa vesi korkealla ja aaltoja aivan älyttömästi. Minusta se oli loistava kuvauskohde, mutta ikävä kyllä tuolloin oli jo paljon hämärämpää.

KUVA: ANNA EVELIINA KOIVUNEN

Nämä lämpimät ilmat ovat olleet kyllä toivottuja, mutta kyllä me sisälläkin olemme aika paljon, kiitos ilmanviilentimen. Ulkona on välillä ihan tuskallisen kuuma. Illalla sitten ollaan yleensä käyty enemmän ulkona, kun ilma hieman viilenee eikä tarvitse pelätä auringonpistosta.

Illemmalla on paljon mukavampi nauttia nuotion äärellä istumisesta. Vaikka en itse kyllä hirveästi makkaraa syö, mutta esimerkiksi viimeksi otimme mukaan myös vartaita, jotka olivat aika hyviä. Tietysti välillä on pientä naposteltavaa mukana, kuten suolakeksejä tai pähkinöitä.

KUVA: ANNA EVELIINA KOIVUNEN

Laavuilun lisäksi ollaan käyty pyöräilemässä ja pariin otteeseen rannassakin. Viime viikonloppuna Rantamakasiini oli niin täynnä, etten päässyt edes sisälle istumaan. Kyllä se kesä vetää porukkaa liikkeelle, joka ikinen ravintola rannassa oli aivan täynnä.

Oulussakin ollaan muutaman kerran käyty ja samalla moikattu kaveriakin, joka vasta on sinne muuttanut. Meilläkin on tässä muuttohommia aivan älyttömästi, makuuhuone on täynnä pakattuja pahvilaatikoita ja tuntuu, ettei tavaran määrästä tule loppua. Eikä kaikkea voi vielä pakata, kun tässä asunnossa vielä parisen viikkoa asustellaan. Vaikka onkin vielä sen verran aikaa, niin tuntuu, että olisi aivan kauhea kiire koko ajan tämän pakkaamisen myötä.

Vielä tässä ehtii hyvin käydä luonnon helmassa, kuten kalastamassa. Hyvä tuuri kävi viime kerralla, kun nappasin pienen hauen mato-ongella. Jos vaikka ensi kerrallakin kävisi yhtä hyvä tuuri!

En ole viime vuosina käynyt kalassa kertaakaan, mutta nyt olen innostunut siitä, onhan se jollain tapaa myös rauhoittavaa ja vaikka en syö kalaa, on jännittävää, kun kala nappaakin. Sitten ne voi päästää takaisin luontoon, kunhan ne ovat hyvässä kunnossa.

KUVA: ANNA EVELIINA KOIVUNEN
Takaisin listaukseen