Anna Eveliina Koivunen, 21-vuotias kemiläinen opiskelija.

Anna Eveliina Koivunen

19.5.2020

Olen Anna Eveliina, 22-vuotias kemiläinen opiskelija. Olen ihan syntyperäinen kemiläinen henkeen ja vereen. Asun Kemissä avopuolisoni ja teddyhermeliini-kääpiökanin kanssa. Opiskelin Ammattiopisto Lappiassa lähihoitaja-alaa, tein työharjoitteluita Kemin Lämäreillä. Olen valmistunut vuonna 2020 mediapalvelujen toteuttajaksi. Kirjoitan myös omaa blogia nimeltä Nuoren tytön mietteitä. Harrastan kirjoittamista ja laavuilua rakkaani ja kavereiden kanssa, en pidä urheilusta, vaikka hiihtoa harrastinkin aikoinaan, nykyään tykkään luovista asioista, kuten valokuvaus ja piirtäminen. Rakastan matkustamista, tähän mennessä olen uinut Kreikan rannalla, nähnyt Alanyan moskeijat ja kävellyt Amsterdamin kaduilla. Olen outo, mukava persoona ja lähestulkoon absolutisti, joka meinaa välillä aiheuttaa ihmetystä, kun ottaa huomioon nuoren iän. Nautin hyvästä seurasta ja elän kahvista! Tätä menoa kolmas nimeni on Kulta Katriina.

Onko meillä nyt kesä?

Kesä on tullut kaupunkiin! Tai ainakin melkein, olihan tuossa äitienpäivänä lievästi sanottuna pientä lumisadetta. Kaivoinkin jo esille vähän kesäisempiä vaatteita ja pengoin kaapin pohjalta viime vuonna ostetun farkkutakin. Vielä jostain pitäisi kesäkengät löytää, niin ei tarvitsisi lenkkareilla kulkea läpi kesän.

Oli viime viikon tiistaina kaupungillakin paljon nuoria nauttimassa tulevasta kesästä, harmi vain, ettei jäätelökioski ollut auki, kun kävimme rannassa. Ainoa mitä odottaisin kesältä, olisi se, että Rantamakasiini aukeaisi ja voisin tilata mielestäni parhaimman hampurilaisaterian ikinä! Joka kesä sinne on pakko päästä syömään mahdollisimman pian sen aukeamisesta.

Nuori nainen seisoo värikkään seinägraffitin edustalla.
KUVA: LAURA LEINONEN

Vuoden eka flunssa sairastettu, check!
Vähän tässä ehti sairastellakin, parin viikon ajan ollut flunssaa, niin on joutunut sairaslomallakin olemaan. Ei onneksi mitään sen vakavampaa ollut, kotilepoa ja astmalääkkeet aloitettava uudelleen.

Laitoin Mehiläisen Digiklinikalle aluksi viestiä oireista, mutta kun hengenahdistus ei oikein helpottanut, soitin akuuttiin ja sain ajan infektiotautien poliklinikalle tutkimuksiin. Ihan normaalisti mitattiin kuume ja hemoglobiini ynnä muuta sellaista. Sen lisäksi sydänfilmi ja loppuhuipennukseksi koronatesti, joka oli kyllä epämiellyttävä kokemus. Ei se sinänsä kipeää käynyt, tuntui vain jotenkin tukalalta ja aivastutti. Testi oli loppujen lopuksi kuitenkin negatiivinen, huh!

Kyllä sitä tässä tulee arvostettua omaa terveyttä, heti kun tulee vähän flunssan oireita niin yöunet jää, kun hermoilee, onko kyse muustakin kuin pienestä nuhasta. Nyt sitä alkaakin taas lehtien jakelu, pienen sairasloman jälkeen. Vielä tämä kuukausi töitä ja sitten alkaakin muuttourakka. Jännittää, kun 27.5. saan tietää, olenko pelkällä todistusvalinnalla päässyt mihinkään hakemistani kouluista. Kesäkuussa sitten olisi pääsykokeet, jos pitää osallistua.

Nuori nainen istuu sisäsatamassa meriportailla.
KUVA: LAURA LEINONEN

Käväistiin yhtenä päivänä kaverin kanssa vähän kuvailemassa lisää materiaalia arkistoon. En ole ikinä testannut kulttuurikeskuksen takana olevaa graffitirakennusta, joten nyt oli sen aika. Tuli kyllä kivan värikkäitä kuvia, vähän piristystä normikuviin, mitä yleensä tulee otettua. Etsittiin sitten erilaisia kuvauspaikkoja, jotta olisi mahdollisimman monesta paikasta kesäisiä kuvia. Onhan se kivaa olla myös kuvattavana, ei sitä ihan joka päivä pääse kuvattavaksi.

Kuvailun lisäksi olen tässä lukenut tuleviin pääsykokeisiin ja tehnyt medianomin ennakkotehtävää. Ennakkotehtävä oli omasta mielestäni aika vaikea ja osittain myös helppo, sen tehtävän kuvaaminen oli ehkä vähän hankalaa, kun minulla ei ole edes kameranjalkaa tuolle minun järkkärilleni. Siitä kuitenkin on nyt suoriuduttu ja sain tiistaina myös lähetettyä sen. Nyt on sekin pois hartioilta ja lähetin samalla kaikki todistukset, vaikka niiden pitäisi olla vasta heinäkuussa lähetettynä, mutta eipä ainakaan pääse unohtumaan, kun tarpeeksi ajoissa nekin lähettää. 
Toivottavasti kaikilla muillakin on alkanut tämä kesä hyvin, jos tätä vielä kesäksi saa kutsua!

Nuori nainen istuu sisäsatamassa laiturin reunalla.
KUVA: LAURA LEINONEN
Takaisin listaukseen