Nuori nainen istuu auton takaluukun päällä.

Fanni Frant

30.7.2021

Olen Fanni, 17-vuotias ihan syntyperäinen kemiläinen ja käyn tällä hetkellä lukion toista vuotta. Olen entinen joukkuevoimistelija, ja laji on säilynyt elämässäni valmentamisen merkeissä. Nykyään harrastan tankotanssia ja teatteria. Lisäksi valokuvaan ja kirjoitan jonkin verran omalla ajallani. En juuri jaksa olla päiviä kotona, koska elän muiden ihmisten seuralla, joten olen joka päivä jossain liikkeellä.

Ulkoliikuntapaikat harvojen tiedossa

Kemissä on hyvät olosuhteet ulkoliikunnan kannalta. Urheilukenttiä, kuntoportaita ja muita liikuntapaikkoja löytyy, mutta niissä ei ikinä ole juuri tungosta. Tietääkö siis monikaan näistä mahdollisuuksista?

Sauvosaaren urheilukenttää
KUVA: FANNI FRANT

Joukkuevoimistelussa kesä tarkoittaa usein ulkotreenikautta. Myös tänä kesänä Kemin Innon joukkueet ovat pitäneet treenejä ulkona. Usein paikkana on Sauvosaaren urheilukenttä. Muutama viikko sitten siirryimme omien valmennettaviemme kanssa lyhyelle kotitreenijaksolle. Tuolloin kerroimme voimistelijoille siitä, että Sauvosaaren kentälle on mahdollista mennä ihan itsekseenkin tekemään kotitreenejä jos siltä tuntuu. Monikaan ei tiennyt, että sinne saa noin vain mennä.

Urheilukentän juoksuradat
KUVA: FANNI FRANT

Kävin viime viikolla kentällä kun olin kesätöissä ja näin siellä vain yhden ihmisen juoksemassa. Yllättävää siihen nähden, kuinka hyvässä kunnossa kenttä on nykyään.

Kemistä löytyy myös pari tenniskenttää, joista toinen sijaitsee Ruutinrannassa. Eräs tuttavani oli näillä kentillä kesätyöntekijänä. Työhön kuului kenttien huoltaminen. Ruutissa sijaitsevalle kentälle on mahdollista mennä ihan kenen tahansa. Vuoro pitää vain varata Playtomic-sovelluksen kautta. Sovelluksen käyttö on melko yksinkertaista, jonka takia on hämmentävää, että myöskin tenniskentät ovat suuren osan päivistä tyhjinä.

Tenniskenttä
KUVA: FANNI FRANT

Nämä ja monta muuta liikuntapaikkaa löytyy Kemin kaupungin nettisivuilta. Ilmeisesti melko harva siis käy näillä sivuilla. Hyvät säät mahdollistavat ulkona treenaamisen näin kesällä.   Tätä mahdollisuutta kannattaisi myös suosia näin tälläisenä aikana, kun suurempia määriä ihmiskontakteja tulisi vielä vältellä.

Etenkin lapsia ja nuoria tulisi enemmän infota näistä mahdollisuuksista, kun heillä ei tunnu tietoa näistä juuri olevan. Miksi siis tämän tekstin halusin kirjoittaa? Olen hieman huolissani tästä tietämättömyydestä, mistä sain tietää valmennettaviltani. Jos he eivät näistä tiedä, niin miten kovin moni muukaan voi siitä tietää ellei heille erikseen asiasta infota vaikkapa koulussa tai valmentajan kautta. Useiden koulujenkin liikuntatunteja pidetään näissä mainitsemissani paikoissa, mutta ei yksikään opettaja ole kertonut tunnin aikana kaikille, että kenttiä ja muita ulkoliikuntapaikkoja on mahdollista niinkin helposti käyttää vapaa-ajallakin. Tiedän, että melko nuoretkin ovat päätyneet minun kauttani tätä blogia lukemaan, joten ehkä tämä pieni lisätieto voisi auttaa joitain, kun tuskin niin tarkkaan tulee kaupungin nettisivuilta tämmöisiä asioita tutkiskeltua. Eli jokainen urheilua harrastava tai muuten vain siitä pitävä! Hyödyntäkää näitä mahdollisuuksia kun niitä kerran on ja vielä on mukavat kelit ulkona treenaamiseen. 

Takaisin listaukseen