Nuorisovaltuusto on poliittisesti sitoutumaton vaikuttajaryhmä, nuorten edunvalvoja ja äänitorvi. Se on edustettuna kaupunginvaltuustossa ja lautakunnissa.
Nuoria pelaamassa biljardia ja viettämässä aikaa kaupungin nuorisotilassa.
Veeti ja Jesse pelaavat biljardia Takitsulla eli Takajärven nuorisotilassa. KUVA: NINA SUSI

Nuorisovaltuusto on kaupungin toimielin nuorten asemaa koskevassa päätöksenteossa. Valtuusto myös opettaa nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin.

Nuorisovaltuusto tekee esityksiä, aloitteita ja lausuntoja kaupungin eri toimielimille. Toimintaan kuuluu aktiivinen vuorovaikutus nuorten ja nuorisotyöntekijöiden kanssa.

Nuoret antavat lausuntoja pääasiassa kaupunginhallitukselle tai kaupunginvaltuustolle. Osa aiheista ja asioista tulee lausuntopyyntöinä esimerkiksi kaupunginhallitukselta. Osa on nuoria itseään kiinnostavia aiheita, joihin he haluavat ottaa kantaa kaupungin päätöksenteossa.

Nuorisovaltuustoon kuuluu 21 varsinaista ja viisi varajäsentä. He ovat 13–25-vuotiaita. Kaupunginhallitus nimeää jäsenet kahden vuoden toimikaudeksi. Esityksiä jäsenistä tekevät Kemissä toimivat nuorisojärjestöt, urheiluseurat ja oppilaskunnat. Kaupunginhallitus nimeää nuorisovaltuustoon myös oman edustajansa.

Lue nuorisovaltuuston toimintasääntö tästä

Nuorisovaltuuston jäsenet

Savolainen Anni
Karihaaran koulu

Juopperi Juuso
Karihaaran koulu

Mäkelä Eevi
Karihaaran koulu

Portimo Eetu
Hepolan koulu

Päiväniemi Elmeri
Hepolan koulu

Kuha Roope
Hepolan koulu

Paavalniemi Ilmari
Syväkankaan koulu

Kajasviita Joona
Syväkankaan koulu

Kehusmaa Jonne
Syväkankaan koulu

Rahikainen Noel
Syväkankaan koulu

Karvonen Nicholas
Kemin lyseon lukio

Mylly Ronja-Maria
Kemin lyseon lukio

Kanon Ville
Kemin lyseon lukio

Kalle Huusko
Kaupunginhallituksen edustaja

Kaupunginhallitus oikeutti 13.9.2021 kokouksessaan § 324 toimikunnat täydentämään jäseniä toimintasäännön mukaisista sidosryhmistä, jotta toimintasäännössä edellytetty jäsenmäärä saavutetaan vuoden 2021 loppuun mennessä.