Nuorisovaltuusto on poliittisesti sitoutumaton vaikuttajaryhmä, nuorten edunvalvoja ja äänitorvi. Se on edustettuna kaupunginvaltuustossa ja lautakunnissa.
Nuoria pelaamassa biljardia ja viettämässä aikaa kaupungin nuorisotilassa.
Veeti ja Jesse pelaavat biljardia Takitsulla eli Takajärven nuorisotilassa. KUVA: NINA SUSI

Nuorisovaltuusto on kaupungin toimielin nuorten asemaa koskevassa päätöksenteossa. Valtuusto myös opettaa nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin.

Nuorisovaltuusto tekee esityksiä, aloitteita ja lausuntoja kaupungin eri toimielimille. Toimintaan kuuluu aktiivinen vuorovaikutus nuorten ja nuorisotyöntekijöiden kanssa.

Nuoret antavat lausuntoja pääasiassa kaupunginhallitukselle tai kaupunginvaltuustolle. Osa aiheista ja asioista tulee lausuntopyyntöinä esimerkiksi kaupunginhallitukselta. Osa on nuoria itseään kiinnostavia aiheita, joihin he haluavat ottaa kantaa kaupungin päätöksenteossa.

Nuorisovaltuustoon kuuluu 21 varsinaista ja viisi varajäsentä. He ovat 13–25-vuotiaita. Kaupunginhallitus nimeää jäsenet kahden vuoden toimikaudeksi. Esityksiä jäsenistä tekevät Kemissä toimivat nuorisojärjestöt, urheiluseurat ja oppilaskunnat. Kaupunginhallitus nimeää nuorisovaltuustoon myös oman edustajansa.

Lue nuorisovaltuuston toimintasääntö tästä

Nuorisovaltuuston jäsenet

Aappo Alatalo

Helmi Kamppinen

Ville Kanon

Amelia Karjula

Juho Karttunen

Matilda Keskikallio

Jami Kinnunen, puheenjohtaja

Ronja Mylly

Joonas Niemi

Ella Portimo

Säde Posti

Emilia Pynnönen

Viljami Rauhala

Juliaana Reiman

Viktor Reiman

Jaakko Reunanen

Olli Sankala

Vilma Sankala

Iida Vahtola

Jonna Vestenius

Marko Kehusmaa, nuorisotoimi

Tytti Kumpulainen , kaupunginhallituksen edustaja

Varajäsenet

Julius Happonen