Meren ja joen kaupunki – elämyksellinen aikamatka Kemin ja sen lähialueiden historiaan

Näyttely on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–17 ja lauantaisin kello 10–15. Sunnuntaisin suljettu. Vapaa pääsy.

Kemin historiallinen museo tarjoaa elämyksellisen aikamatkan Kemin ja sen lähialueiden historiaan. Museon perusnäyttely Meren ja joen kaupunki tutustuttaa rikkaaseen paikalliseen kulttuuriperintöön. Museo maalaa kävijälleen kuvan alueen historiasta ja kehityksestä maankohoamisesta ja ensimmäisistä asutuksista teollistumisen kautta nykypäiviin. Näyttelyssä voi aistia esimerkiksi historiallisen kauppakadun tunnelmaa kurkistaessa viime vuosisadan näyteikkunoista sisään mm. kampaamoon, poliisimuseoon ja Kemin ensimmäiseen apteekkiin. 

Meri, joki ja metsät ovat antaneet leivän alueen asukkaiden pöytiin aina esihistoriallisista ajoista nykypäiviin.  Näyttelyn arkeologinen esineistö kuvaa elämää esihistorialliselta ajalta kaupungin perustamiseen. Puu- ja metsäteollisuus sekä satamat loivat edellytykset kaupungin syntymiselle ja kehittymiselle. Näyttelyssä esittelee metsäteollisuuden historian vaiheet sekä tehtaitten että työläisyhteisöjen näkökulmasta. 

Suomi on pitkään ollut kansainvälinen kasvatuksen ja opetuksen kärkimaa. Meren ja joen kaupunki tarjoaa myös muistoja herättävän katsauksen kansansivistyksen historiaan ja kansakouluaikoihin. 

Näyttelykokemusta syventävät teemoihin sopivat elokuvat ja interaktiiviset kosketusnäytöt. Näyttely on tekstitetty suomeksi, englanniksi, sekä QR-koodien kautta myös ruotsiksi, saksaksi ja venäjäksi. 

Tapahtumasta lisää :

https://www.kemi.fi/historiallinenmuseo

Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

18.09.2023,  kello 10:00

Tapahtuman loppumispäivä

29.12.2023,  kello 17:00

Paikka

Kemin historiallinen museo
Marina Takalon katu 3
94100 Kemi

Tapahtumaluokat

Näyttelyt