28.10.2020

Alueellinen pandemiatyöryhmä: Influenssarokote kannattaa ottaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella otettiin viikolla 43 yhteensä 767 koronavirusnäytettä, joista viisi todettiin positiiviseksi. Noin 30 henkilöä asetettiin tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Altistumisten joukossa oli yksi laajempi joukkoaltistus.

Valtaosa Länsi-Pohjan tartuntaketjuista on viimeisten kolmen viikon aikana pystytty jäljittämään. Ilmaantuvuusluku alueella on viimeisen viikon aikana laskenut. Tällä hetkellä 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 16/100 000 asukasta. Epidemiatilanne on näin ollen perustasolla.

Riskiryhmien ja hoitohenkilökunnan rokottaminen tärkeää

Influenssakauden kynnyksellä alueellinen pandemiatyöryhmä muistuttaa influenssarokotuksen tärkeydestä. Etenkin riskiryhmiin kuuluvien sekä potilastyötä tekevien terveydenhuollon ammattihenkilöiden rokotus on nyt ensiarvoisen tärkeää.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on varoittanut, että influenssan ja koronan sairastaminen yhtä aikaa voi olla vaarallinen yhdistelmä. Influenssarokote pienentää riskiä sairastua vakaviin taudinmuotoihin.

Influenssarokote on maksuton muun muassa sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville sekä kaikille alle 7-vuotiaille ja yli 65-vuotiaille ja raskaana oleville. Rokotus on tarjolla myös näiden ryhmien lähipiirille. Terveyskeskukset tiedottavat alueillaan rokotusajoista ja -paikoista.

Maskien käyttö esimerkiksi alueen kaupoissa on selvästi lisääntynyt. Myös turvavälit muistetaan nyt paremmin. Tautitapausten laskusuunta alueella lienee seurausta tästä. Huolehditaan näistä jatkossakin, sillä koronavirusepidemian rajoittaminen on meidän kaikkien yhteinen asia.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä

Lisätietoja antaa: johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila, 040 352 1097

Takaisin listaukseen