9.6.2021

Alueellinen pandemiatyöryhmä: Rajoituksiin muutoksia

Viime viikolla Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin 12 koronavirustartuntaa. Kuluvalla viikolla tartuntoja on todettu tähän mennessä neljä. Tartuntojen määrä on noussut viime viikkoina lievästi, mutta tartunnanjäljitys toimii edelleen hyvin.

Tartuntojen määrää alueella on osaltaan nostanut se, että rajan testauspisteissä testataan paljon muualla asuvia rajan ylittäjiä.  Ilmaantuvuusluku Länsi-Pohjan alueella on tällä hetkellä noin 30 sataatuhatta asukasta kohden. Epidemiatilanne on alueella perustasolla. 

Suositukset lievenevät – jatkoa tarkastellaan ensi viikolla 

Alueellinen pandemiatyöryhmä vahvasti suosittelee, että 14.6.2021 alkaen sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin ja yleisötilaisuuksiin saa osallistua korkeintaan 50 henkeä ja ulkona järjestettäviin  tapahtumiin enintään 100 henkilöä. Suurempia yleisölle avoimia ulkotilaisuuksia, esimerkiksi urheilutapahtumia voi järjestää niin, että yleisö on jaettu korkeintaan sadan hengen lohkoihin. Suositus on voimassa ensi viikon, eli 14.-20.6.2021.  Seuraavan kerran suosituksia tarkastellaan 16.6.2021. Jos epidemia pysyy edelleen perustasolla, on mahdollista, että kokoontumisia ja yleisötilaisuuksia koskevat suositukset voidaan poistaa kokonaan 21.6.2021 alkaen. 

Rokotus on ulospääsy pandemiasta 

Rokotukset ovat edenneet alueen kunnissa hyvin, vaikka rokotteita on saatu alueelle toivottua hitaammin. Kaikista alueen rokotettavista noin 45 prosenttia on saanut vähintään ensimmäisen rokotteen. Molemmat rokotteet on saanut noin 15 prosenttia alueen rokotettavista.  Osassa alueen kunnista rokotusaikoja on hyvin varattavissa, sillä aikoja on varattu hitaasti. Jotta rokotuskattavuus saataisiin riittävälle tasolle, suositellaan rokotetta kaikille yli 16-vuotiaille alueellinen pandemiatyöryhmä muistuttaa. Rokotteen ottaminen kannattaa, sillä se helpottaa jatkossa matkustamista. 

Takaisin listaukseen