17.3.2021

Alueellisen pandemiatyöryhmän tiedote 17.3.2021: Kiihtymisvaihe jatkuu – rajoitukset ennallaan

Viikolla 10 Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Näistä kaksi ketjua liittyy vierailuihin Uudellemaalle ja yksi ketju Lapin tunturikeskukseen suuntautuvaan matkailuun. Kuluvalla viikolla uusia tapauksia on todettu tähän mennessä 23, joista 22 Ylitorniolla. Ylitornion tartunnat liittyvät yhteen laajaan altistus- ja tartuntaketjuun. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella epidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa.

Pandemiatyöryhmä muistuttaa, että meneillään on valtakunnallinen sulkuaika, jonka tarkoituksena on pitää oman ydinperheen ulkopuoliset sosiaaliset kontaktit minimissä.

Alueen nykyiset koronarajoitukset ja -suositukset ovat voimassa sulkuajan loppuun, eli 28.3. saakka. Rajoituksia tarkastellaan uudestaan alueellisen pandemiatyöryhmän kokouksessa ensi viikolla.
Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.

Kunnat tiedottavat rokotuksista verkkosivuillaan

Rokotteita on saapunut Länsi-Pohjan alueelle yhä hitaasti. Tähän mennessä alueen kunnissa on rokotettu terveydenhuollon henkilökuntaa, ikäihmisiä sekä riskiryhmiin kuuluvia.

Rokotteiden erilaisten ikärajojen vuoksi rokotukset eivät ole kuitenkaan edenneet täysin ikäjärjestyksessä. AstraZenecan rokote on sittemmin todettu tehokkaaksi myös yli 70-vuotiaille ja näitä rokotteita voidaan jatkossa antaa myös vanhemmille ikäryhmille.

THL:n linjauksen mukaan kaikki yli 70-vuotiaat rokotetaan ensin, jonka jälkeen jatketaan riskiryhmien rokottamista. Kuntakohtaiset erot rokottamisessa tullaan tasaamaan tuossa vaiheessa.

Alueella on annettu noin 8300 rokotetta tähän mennessä.

Tämänhetkisten arvioiden mukaan rokotustahti nopeutuu huhtikuussa. Kunnissa valmistaudutaankin rokotusten laajentamiseen. Kunnat tiedottavat rokotusasioista omilla verkkosivuillaan.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä
Lisätietoja antaa johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila, 040 352 1097

Takaisin listaukseen