8.7.2021

Alueellisen pandemiatyöryhmän tiedote 7.7.2021: Perustaso jatkuu Länsi-Pohjassa

Koronavirusepidemia on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella perustasolla. Viime viikolla alueella todettiin kuusi koronavirustartuntaa, joista viisi ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä. Kuluvalla viikolla on tähän mennessä todettu yksi tartunta.

Tartunnan saaneet ovat olleet pääsääntöisesti nuoria, 20-30 –vuotiaita rajanylittäjiä. Sairaalahoidossa ei ole tällä hetkellä yhtään koronapotilasta.

Vaikka epidemiatilanne on alueella rauhallinen, tulee koronaturvallisuustoimia, eli hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä, yhä noudattaa. Alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee jatkamaan myös
maskin käyttöä kaikissa sosiaalisissa kontakteissa, joissa turvavälejä ei voida taata.

Koronaturvakäytäntöjä on suositeltavaa jatkaa edelleen myös työpaikoilla. Etätyötä suositellaan, jos se työnantajan linjausten mukaan on mahdollista.
Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat
koronasuositukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.

Heinäkuussa annetaan tehosterokotteita

Länsi-Pohjan alueen väestöstä vähintään yhden rokotteen on saanut tähän mennessä 58,6 prosenttia. Molemmat rokotteet on saanut 23,3 prosenttia väestöstä. Rokotukset ovat edenneet kunnissa
hieman eri tahtiin. Tämä johtuu kuntien erilaisista väestörakenteista.

Heinäkuussa saapuvat rokote-erät käytetään Länsi-Pohjan alueella pitkälti tehosterokotuksiin, joten ensimmäisiä rokoteaikoja on varattavissa vähemmän.

Osassa kuntia rokotusaikoja on jäänyt jopa käyttämättä. Alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee myös nuorempia ikäluokkia varaamaan rokotusajan, kun se on mahdollista. Riittävä rokotuskattavuus on tärkeää pandemian hallinnan kannalta, ettei tiukkoihin rajoituksiin tarvitsisi enää palata. Rokottautuminen helpottaa myös matkustamista. Suomeen ulkomailta saapuvien velvollisuudet muuttuvat ensi viikon alusta lähtien. Lisätietoa aiheesta STM:n tiedotteessa.

Todistuksen saaduista koronarokotuksista saa Omakanta-palvelusta. Lisätietoa rokotustodistuksesta on osoitteessa https://www.kanta.fi/koronatodistus.


Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä
Lisätietoja antaa: vs. johtajaylilääkäri Petra Portaankorva, p. 040 168 5211

Takaisin listaukseen