25.8.2021

Alueellisen pandemiatyöryhmän tiedote: perustaso jatkuu Länsi-Pohjassa

Viime viikolla Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin 17 koronavirustartuntaa, joista noin kolmannes oli karanteenien sisältä. Tartunnoista kahdeksan todettiin alueen ulkopuolella asuvilla henkilöillä. Kuluvalla viikolla on tähän mennessä todettu seitsemän uutta tartuntaa.

Alueellinen pandemiatyöryhmä päätti, että Länsi-Pohja jatkaa epidemian perusvaiheessa. Ilmaantuvuusluku on laskusuunnassa, eikä sairaalahoidossa ole tällä hetkellä koronapotilaita.

Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.

Nuorten aikuisten rokottaminen tärkeää Länsi-Pohjan alueen väestöstä vähintään yhden rokotteen on saanut tähän mennessä 69,8 prosenttia kaikista rokotettavista. Molemmat rokotteet on saanut 44,9 prosenttia rokotettavasta väestöstä. Alle 40-vuotiaiden rokotuskattavuudessa on edelleen parantamisen varaa. Alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee rokotteen ottamista kaikille yli 12-vuotiaille. Rokotusaikoja on tällä hetkellä hyvin saatavissa alueen kunnissa. Kunnat tiedottavat rokotuksista omilla verkkosivuillaan.

Koronarokotteen ottaminen hyödyttää rokotettavaa itseään, mutta myös kanssaihmisiä, jotka mahdollisesti eivät sairautensa tai lääkityksensä vuoksi saa rokotteista riittävää suojaa koronavirusta vastaan. Mahdollisimman hyvä rokotuskattavuus edesauttaa myös sitä, ettei tiukempiin rajoitustoimiin tarvitsisi enää turvautua.

Syysflunssakausi on alkanut ja osassa kuntia koronatestaus on tämän vuoksi ruuhkautunut. Jos samassa perheessä on useita sairastuneita, kaikkia perheen jäseniä ei ole välttämätöntä testata koronavirustartunnan varalta. Esimerkiksi pienten lasten testaaminen ei ole välttämätöntä, jos perheen aikuiset ovat käyneet testissä.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä

Takaisin listaukseen