18.10.2021

Biltema haluaa rantautua Kemiin ja rakentaa tavaratalon

Biltema on jo pidempään hakenut mahdollisuutta avata uuden konseptin mukainen tavaratalo Kemiin. Bilteman noin 7 500 neliömetrin tavaratalo tulee rakentumaan aivan Prisman liikekeskuksen viereen, nelostien paraatipaikalle. Tämä investointipäätös osoittaa, että Kemi nähdään kansainvälistenkin toimijoiden mielestä potentiaalisena liiketoiminta-alueena.

Kemin kaupunki ja Biltema Real Estate Finland Oy allekirjoittavat rakentamisprosessin käynnistävän aiesopimuksen tänään maanantaina 18.10.2021.

”Bilteman tulo alueelle on erittäin positiivinen ja tervetullut uutinen, iloitsee Kemin kaupunginjohtaja Matti Ruotsalainen. Se käynnistää kaupungin osalta mittavan prosessin, sillä tämän uutisen myötä meidän on saatava käyntiin myös suunnitteilla oleva urheiluhallin siirto Sauvosaaren urheilupuiston alueelle. Valtuusto on jo aiemmin päättänyt varata rahoitusta uuden urheiluhallin rakentamiseen ja suunnittelutyötä on tehty syksystä 2020 lähtien.”

”Veitsiluodon tehtaan lopettamispäätöksen jälkeen ovat Bilteman investointi sekä  Metsä Fibren suuri, käynnissä oleva investointi entistä tärkeämpiä viestejä Kemin kaupungin kiinnostavuudesta kansainvälistenkin toimijoiden näkökulmasta. Bilteman tulo kaupunkiin tuo rakentamisvaiheen lisäksi 20-30 uutta, pysyvää työpaikkaa ja uusi tavaratalo houkuttaa varmasti uusia asiakkaita kaupunkiin”  sanoo Kemin elinvoimajohtaja Mervi Nikander.

”Biltema Suomella on oma erillinen maakohtainen laajentumissuunnitelmansa, joka pitää sisällään useiden uusien myymälöiden avaamisen lähivuosien aikana. ”Työpöydällämme” on useita erittäin potentiaalisia kohteita. Kemi on meille paikkakuntana erittäin tärkeä sijaintinsa ja profiilinsa vuoksi. Näemme, että tavaratalomme palvelut tuovat hyvän lisän Kemin, Meri-Lapin ja lähialueiden palvelutarjontaan” pohtii Biltema Real Estate Finland Oy:n toimitusjohtaja Kai Magnusson.

Lisätietoja:       
Matti Ruotsalainen
kaupunginjohtaja, Kemi
+358 40 121 7761

Kai Magnusson
Real Estate Finland Oy:n toimitusjohtaja
+358 44 765 8052

Takaisin listaukseen