7.7.2022

Easy Living in Kemi -festivaali 15.-17.7.2022

Kemin kaupungin toteuttama kesän kovin tapahtuma Easy Living in Kemi koittaa jälleen Meripuiston laululavalla 15.-17.7.2022. Easy Living toteutetaan tänä vuonna viikonloppuna, joka alkaa perjantaina kello neljä Meri-Lapin bändileirin päättökonsertista, jota seuraa raskaan musiikin ilta kello 18-22. Lauantaina on liikennepuistossa Lasten lauantain kesäspecial Teatteri Tien esityksellä ”Telin matka tulevaisuuksiin” aamupäivällä ja Meripuiston laululavalla poprock-päivä kahdestatoista aina iltayhdeksään asti. Sunnuntaina on duo- ja trubaduuripäivä kello 11-14.

Perjantaina raskaan musiikin illassa esiintyvät Boreal Grin, SkullRod, Obscured Within ja Free Heart. Boreal Grin tarjoaa metallisen rock-konsertin. Setissä saatetaan myös kuulla “vanhoja” kemiläisten The End ja Portobello -orkestereiden tuotantoja. SkullRod on heavy-metalbändi. Obscured Within soittaa melodista death metallia naiskeulahahmolla Jyväskylästä. Free Heart on melodista hard&heavy-metallia korkealta ja kovaa! 45 minuutin setti on pääosin Free Heartin omaa tuotantoa.

Lauantai alkaa lastenteatteriesityksellä Teatteri Tieltä liikennepuistossa, jonka jälkeen Meripuiston laululavan valtaavat tunnin välein Netta Toiviainen, We Lost The Media, The Molly, Roku Rousu & The I.O.N.S, Ensimmäisen Maailman Ongelma, Rob The Dog, MLC Band & Rivitanssijat, Jesse Adrian sekä pääesiintyjänä The Meänland.

Teatteri Tien esityksessä siirrytään aikakoneen siivin hurjille aikamatkoille omalla maapallollamme seuraamaan tieteiselokuvaa muistuttavan Megapoliksen robotisoitunutta elämää, roskien päällä kelluvan Polymerian hypertodellisuutta sekä Suuren Murroksen jälkeistä jännittävän seesteistä maailmaa. Teatteriesitys sopii yli 7-vuotiaille.

Netta Toiviainen esiintyy pianon äärellä laulaen. We Lost the Media seuraa lavalla indie-rock duona. The Molly on kitaristin ja kahden laulajan muodostama trio, jonka ohjelmistossa on musiikkia laidasta laitaan, jazz-standardeista suomipoppiin, upeilla stemmoilla höystettynä. Roku Rousu & The I.O.N.S koostuu pitkälti muinaisen menokoneen Moses Hazyn soittajista ja tarjoaa yleisölleen rokkikeikan.

Ensimmäisen Maailman Ongelma on bilebändi, jolla on vauhdikas show. Rob The Dog on moderni rock-yhtye vintagemaisella Garagevivahteella. Meri-Lapin Country Ry:n MLC Band on 2017 perustettu country-musiikkia soittava orkesteri. Ohjelmistosta löytyy Nashville-countryn ja rokkiklassikoiden lisäksi Suomi-countrya sekä myös uutta nyky-countrya bändin omilla sovituksilla. Country-rivitanssijat kopsuttelevat buutseillaan tunnetuimpia country-rivitansseja MLC Bandin sovituksiin. Esitykset tapahtuvat samanaikaisesti. Jesse Adrian tarjoaa popmusiikkia ja RnB:tä.

Pääesiintyjä The Meänland soittaa maailman ainoana meänkielistä folk reggae -musiikkia, jonka ainutlaatuisuus syntyy nokkelista sanoituksista, letkeästä rytmistä ja upeasta musikaalisuudesta. Yhtye julkaisi esikoisalbuminsa “The Meänland” 2019 ja yhtyeen suurin hitti on “Sole Mikhään” (feat.Jope Ruonansuu). Yhtye on myös kansainvälisesti tunnettu ja heidän keikkansa ovat olleet lähivuosina loppuunmyytyjä. Nyt tämän menestystarinan voi kokea maksuttomasti myös Meripuiston laululavalla.

Sunnuntaina esiintyy Aino ja Noora, Rise & Shine sekä Jaska Ketola. Aino ja Noora ovat 18-vuotiaat kaksoset, jotka esittävät modernia suomipoppia, jossa on vivahteita ysäri-musiikista. Heidän musiikkinsa tarkoituksena on tuoda hyvää ja iloista fiilistä kuuntelijoille, ja he ovat julkaisseet omia kappaleita vuodesta 2019. Aino ja Noora tunnetaan energisestä ja mukaansatempaavasta lavaesiintymisestä, joka saa varmasti yleisön mukaan menoon. Rise & Shine on akustinen duo, joka esittää omien kappaleiden lisäksi hittejä 80-luvulta tähän päivään raikkaalla energisellä otteella. Jaska Ketola esiintyy mies ja kitara -tyyppisellä kokoonpanolla soittaen covermusiikkia.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja sen järjestää Kemin kaupungin tapahtumatoimisto.

Suomi kukkii Hangosta Nuorgamiin -kasvitilatyöt

Festarin lisäksi tapahtumatoimisto on yhteistyössä Kukka&Design Tuula Lokan sekä sponsoreiden kanssa järjestänyt 15.7.-30.9.2022 ”Suomi kukkii Hangosta Nuorgamiin” -kasvitilatyöt Meripuiston laululavalla ja Uimahallinpuistossa.

Suomen Kukkakauppiasliitto ry juhlii tänä vuonna 90-vuotista yhdistystään. Liiton ideana on toteuttaa erilaisia floristisia tilatöitä ympäri Suomea eri paikkakunnille matkailijoiden ja paikallisten iloksi.

Tuula Lokka kertoo:

”Yksinään liitto toimii lähinnä talkoovoimin, joten se ei olisi pystynyt yksin hanketta toteuttamaan. Niinpä jokainen piiri hakee oman paikkakuntansa yritykset sekä julkisen sektorin mukaan sponsoroimaan kuluja. Toteutusajankohdaksi töille tuli heinä-elokuu riippuen kunkin paikkakunnan kesätapahtumista. Kemin kaupungin tapahtumatoimiston osalta toive oli yhdistää idea Easy Living in Kemi -tapahtumaan heinäkuun puolivälissä. Töitä on nähtävillä kaksi: laululavan edustan kukitus ”Oodi Kemille” sekä rannan puistoalueella oleva työ ”Satuportti”.

Materiaaleina on kuivakukkia, erilaisia heiniä, oksia, sekä luonnonkukkia ja leikkokukkia. Töissä voi myös seurata kasvien kuivumista eri olomuotoon. Kasveissa ja kukissa on käytetty myös erilaisia tuoksuvia materiaaleja, jotka tuovat oman lisänsä työn luonteeseen sekä palvelevat näkövammaisten ja sokeiden henkilöiden aisteja. Suomen Kukkakauppiasliitto ry:n Pohjois-Suomen piiri kiittää Kemin kaupungin tapahtumatoimistoa sekä muita sponsoreita saamastaan tuesta tilatöiden toteuttamiseen.”

Sponsoreina projektille toimivat Kemin kaupungin tapahtumatoimisto, Lapinmeren Melontakeskus Oy, Merike / Merike Finland Oy ja Hyvän tuulen seilit Oy.

Toteuttaja: Kukka&Design Tuula Lokan tiimi apunaan Kemin kaupungin tapahtumatoimisto.

Kemin kaupungin musiikkifestivaali Meripuiston laululavalla 15.-17.7.2022 viikonloppuna. Vapaa pääsy, tervetuloa!

PERJANTAI 15.7.

 • 16-18 Meri-Lapin bändileirin päättökonsertti

18.15-22 RASKAAN MUSIIKIN ILTA

 • 18.15-19 Boreal Grin
 • 19.15-20 SkullRod
 • 20.15-21 Obscured Within
 • 21.15-22 Free Heart

LAUANTAI 16.7.

 • 10-11.10 Lasten lauantai Kesäspecial: Teatteri Tie, Liikennepuisto

12-21 POPROCK-PÄIVÄ

 • 12-12.45 Netta Toiviainen
 • 13-13.45 We Lost The Media
 • 14-14.45 The Molly
 • 15-15.45 Roku Rousu & The I.O.N.S
 • 16-16.45 Ensimmäisen Maailman Ongelma
 • 17-17.45 Rob The Dog
 • 18-18.45 Meri-Lapin Country Ry, MLC Band & Rivitanssijat
 • 19-19.45 Jesse Adrian
 • 20-21 PÄÄESIINTYJÄ: THE MEÄNLAND

SUNNUNTAI 17.7.

11-14 DUO- JA TRUBADUURIPÄIVÄ

 • 11-11.45 Aino ja Noora
 • 12-12.45 Rise & Shine
 • 13-13.45 Jaska Ketola

MUIDEN JÄRJESTÄJIEN TAPAHTUMIA:

 • 29.6.-7.8. Savupirtti auki keskiviikosta sunnuntaihin
 • 15.7.-30.9. ”Suomi kukkii Hangosta Nuorgamiin” -tilatyöt Meripuiston laululavalla ja Uimahallinpuistossa.
 • 15.7. kello 20 Livemusaviikonloppu, Satamakaffila Nuotta
 • 15.7. kello 20 DJ Aleksanteri K, Rantamakasiini
 • 15.7. kello 20 Afterglow presents: Prog on the Deck 22, Katariinan terassilla, liput 10€
 • 15.7. kello 21 The Hellsinners, Rantamakasiini, liput 5€
 • 15.7. kello 21 Mikko Nuorala Sirkus, Kinon ja Kukon kesäterassi
 • 16.7. kello 9-17 Peräkonttikirppis Kauppatorilla
 • 16.7. kello 20 Livemusaviikonloppu, Satamakaffila Nuotta
 • 16.7. kello 20 DJ Aleksanteri K, Rantamakasiini
 • 16.7. kello 21 Tempsa & Topsu Duo, Kinon ja Kukon kesäterassi
 • 16.7. kello 24 Melrose, Ramona, liput 22€

Lisätietoja:
Tavoitettavissa 11.7. lähtien: tapahtumakoordinaattori Katri Jämsä, katri.jamsa@kemi.fi, 040 615 2994
Tavoitettavissa 8.7. lähtien: tapahtumatuottaja Tuomas Laajoki, tuomas.laajoki@kemi.fi, 040 7518013

Takaisin listaukseen