26.1.2022

Haetko kasvua -laajenna Kemiin!

Kemiin haetaan liiketoimintamahdollisuuksiaan hyödyntäviä yrityksiä. Täällä on uusia työmahdollisuuksia ja osaajia, ja seutukunta on 60 000 asukkaan tiivis työssäkäyntialue.

Kemillä on keskeinen sijainti Meri-Lapissa, laajat logistiikka- ja asiakasvirrat alueella. Kemissä kohtaavat satama, lentokenttä ja moottoritie. Tarjolla on sekä rakennettua että rakentamatonta tonttitarjontaa sekä vapaita tilaratkaisuja eri puolilla kaupunkia.

Kemintullin –yritysalueella on tarjolla logistiikan ja kiertotalouden, teollisuuden ja liikerakentamisen mahdollisuuksia suoraan moottoritien rampilla. Toimistoympäristöt, kuten Digipolis mahdollistavat nopeat toimistoratkaisut, etätyökäytänteet ja digitaaliset ympäristöt. Alueella on monipuolinen oppilaitosverkosto ja tiivis yhteistyö eri toimijoiden kesken. Uutta toimintaa haetaan aktiivisesti. Yritysekosysteemit kehittyvät ja uudistuvat, Kemin vahvat ja kasvavat verkostot mahdollistavat uutta toimintaa.

Uutta osaamista on jo alueella. Metsä Fibren investointi tuo Kemiin rakennusaikana 2021-23 jopa

15 000 koneasennuksen ja rakennuksen ammattilaista. Hyvinvointipalveluihin ja palvelusektorille tulee lisää liikevaihtoa ja työpaikkoja. Uutta yrittäjyyttä ja uutta palveluliiketoimintaa sekä asiantuntijapalveluja ja koulutuspalveluja tarvitaan lisää, ja osaajahankinta on jo käynnistynyt.

Haemme yhdessä Invest in -toiminnalla uusia toimintatapoja. Meri-Lapin seutukunta on elinvoimainen ja yhteistyö on tiivistä. Yhdessä autamme uusien yritysten tuloa Kemiin ja autamme olemassa olevia yrityksiä uudistumaan. Tavoitteena on saavuttaa kasvua yrityksiin.

Kemin äkillisen rakennemuutoksen toimenpiteet -hankkeessa haetaan uutta toimintaa aktiivisesti alueelle ja käännetään alueen rakennemuutosta positiiviseksi.

Hanketta rahoittaa Lapin liitto AKKE-rahoituksella ja hankkeen koordinoinnista vastaa Kemin kaupunki.

Lapin liiton vaakuna ja logo
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Kemi-logo-va¦eri-kevyt-e1642579383115.jpg

Lisätietoja:

Jussi Tuovinen
Yrityskehittämisen asiantuntija
Puhelin: 040 529 8857
Sähköposti: jussi.tuovinen@kemi.fi

Hanna Alila
Elinkeinopäällikkö
Puhelin: 040 537 6261
Sähköposti: hanna.alila@kemi.fi

Takaisin listaukseen