17.12.2021

Huomioitavaa potilastietojärjestelmän uudistuessa 19.1.2022

  • Ajalla 18.1.2022 – 26.1.2022 yhteydenotot terveysasemalle puhelimitse vain kiireellisissä asioissa
  • Reseptien uusimiset vireille mielellään jo vuoden 2021 aikana


Länsi-Pohjan kuntien terveysasemilla, kotihoidossa ja kuntien palveluasumisessa otetaan tammikuussa 2022 käyttöön uudistunut potilastietojärjestelmä OMNI360. Uudistunut järjestelmä tuo jatkoon sujuvuutta, lisää potilasturvallisuutta ja mahdollistaa uusia lakisääteisiä toimintoja terveydenhuollossa.

Kaikki normaalit terveyskeskuspalvelut ovat toiminnassa entiseen tapaan. Puhelinpalvelut toimivat samoissa numeroissa ja potilastoimistot palvelevat edelleen, toki palveluissa ja potilastietojen käsittelyssä voi olla viivettä muuttuneen järjestelmän vuoksi. Toivomme kuntalaisten huomioivan tämän ja ottavan yhteyttä 18.1. – 26.1. 2022 välisenä aikana puhelimitse ensisijaisesti vain kiireellisten asioiden vuoksi puheluiden ruuhkautumisen estämiseksi.

Samoin lääkäreiden ja hoitajien vastaanottotoiminnoissa voi ilmetä käyttöönoton yhteydessä parin viikon aikana hitautta. Uudistuneen järjestelmän käyttöönotto tapahtuu keskiviikkona 19.1.2022.

Lääkityksen osalta toivomme asiakkaiden huolehtivan omien reseptiensä mahdolliset uudistamistarpeet mahdollisimman pitkälle vielä kuluvan vuoden puolella, jotta ne eivät ajoittuisi juuri uuden järjestelmän käyttöönottoon. Reseptien uudistamispyynnöt, jotka on laitettu terveysasemien kautta uusittaviksi, tulee olla käsiteltyinä terveyskeskuksissa ennen käyttöönottoa teknisistä syistä.

Länsi-Pohjan sosiaali- ja terveyspalvelujen ja sairaanhoitopiirin ky

Takaisin listaukseen