26.4.2021

Kansallinen veteraanipäivä 27.4.2021 – Ihmisten välillä hyvä tahto

Rintamaveteraanien tammenlehvämerkki

Suomen sotaveteraanien kunniaksi järjestettävää kansallista veteraanipäivää on juhlittu vuodesta 1987 lähtien huhtikuun 27. päivänä. Historiallisesti tämä ajoittuu Lapin sodan päättymisen päivään 27.4.1945. Tämä päivä on myös Suomen puolustusvoimien toistaiseksi viimeinen sotapäivä.

Vallitsevassa koronapandemiatilanteessa Kemin rintamaveteraaniasiainneuvottelukunta on todennut, että juhlaa ei ole turvallista järjestää. Tampereen kaupunki toteuttaa yhteistyössä Yleisradion kanssa Tampere-talolla ilman yleisöä taltioitavan valtakunnallisen veteraanipäivän juhlalähetyksen, jonka Yle TV1 lähettää 27.4.2021 klo 15 – 16. Lähetys on katsottavissa jälkikäteen myös Yle Areenasta. Lisätietoja tästä valtakunnallisesta tapahtumasta: www.kansallinenveteraanipaiva.fi

Kemin kaupungin rintamaveteraaniasiainneuvottelukunta on paikallisen tapahtuman peruuntumisesta pahoillaan, mutta katsoo sen olevan ainoa oikea tapa toimia vallitsevissa poikkeusolosuhteissa. Kemiläiset veteraanit huomioidaan kotiin jaettavalla pienellä lämpimällä ja makoisalla paketilla.

Kiitokset veteraaneille ja hyvää veteraanipäivää!

KEMIN KAUPUNKI

Rintamaveteraaniasiainneuvottelukunta

Takaisin listaukseen