Maa on syntinen laulu -teatteriesityksen mainoskuvassa nainen ja mies vierekkäin.
Maa on syntinen laulu -näytelmän pääroolissa Marttana nähdään Johanna Ahonen. Ahosen vierellä kulkuri Oulaa esittävä Olli Halttu. KUVA: NINA SUSI

12.11.2020

Kaupunginteatterin keväässä Maa on syntinen laulu, Tulevaisuuden toivot sekä Apua, merirosvoja!

Timo K. Mukan Maa on syntinen laulu -näytelmä saa ensi-iltansa 13.2. 2021 Kemin Pirtissä.

Näytelmä on nuoren ihmisen kiihkeä puheenvuoro elämänjanon, rakkauden ja yksilönvapauden puolesta. Se on kasvukertomus, rakkaustarina ja ylistys luonnon kauneudelle.

Dramatisointi Matti Tolvanen. Ohjaus Petri Jäärni. Oman runollisen ulottuvuutensa esitykseen tuo Anna Laakson näytelmään säveltämä musiikki, josta osa on tehty varta vasten Meri-Lapin jousikvartetille. Kvartetti musisoi osuutensa nauhall,e ja heidän tuottamaansa äänimateriaalia käytetään myös osana laajaa äänisuunnittelua. Esityksen elävästä musisoinnista vastaavat Laakso ja laulavat näyttelijät.

Kemin kaupunginteatterin nuorisolinjan käsikirjoittama ja esittämä Tulevaisuuden toivot – mekö? -näytelmä saa ensi-iltansa 29.1.2020 Kemin Tullimakasiinissa. 

Nykynuoret etsivät paikkansa kiireisessä ja sirpaleisessa maailmassa, jossa on yhä vähemmän pysyviä rakenteita ja aitoja ihmiskohtaamisia. Mitä he pelkäävät? Mistä he unelmoivat? Mihin he uskovat? Miten he muuttaisivat maailmaa? Miltä tulevaisuus Meri-Lapissa näyttää nuorten silmin? Jäädäkö vai lähteä?

Dramaturgia Johanna Virsunen. Ohjaus Johanna Virsunen ja Anna-Maria Vänskä.

Mauri Kunnaksen APUA, merirosvoja! -kiertuenäytelmä saa ensi-aamunsa 4.3.2021. 

Kapteeni Robert Ronskin laiva lähtee Cartagenan satamasta etsimään Pääkallosaaren aarretta. Moni on aikaisemmin yrittänyt, mutta kukaan ei ole uskaltanut viedä seikkailua loppuun saakka. Ronskin apureina ovat Sarvi-Sam ja laivapoika Pikku-Pete.

Ohjaus, dramatisointi ja musiikki: Tero Heinämäki (vierailija)
Skenografia: Jyrki Pylväs (vierailija)
Ikäsuositus: yli 3 vuotta.
Esitys on tilattavissa päiväkoteihin ja kouluihin 4.3.2021 alkaen. Tiedustelut Kemin kaupunginteatterin toimisto 016 258 219.
Kotiesitykset toukokuussa Tullimakasiinilla.

Takaisin listaukseen