25.8.2020

Kaupunginteatterin syksyssä Jäniksen vuosi, Kahlo, Viiru ja Pesonen sekä Kaikki tai ei mitään

Frida Kahlo -teatteriesityksen mainosjuliste.
KUVA: NINA SUSI

Turvallisesti teatteriin – katsojille taataan vähintään metrin turvavälit.

Kemin kaupunginteatterin katsojamäärät on toistaiseksi rajattu valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti alle puoleen normaalista. Katsojien tai ruokakuntien välille taataan vähintään metrin turvavälit. Kemin Pirttiin mahtuu tästä syystä ainoastaan 56 ja Tullimakasiiniin 20 katsojaa kerralla, joten varaathan lippusi etukäteen.

Huolehdithan käsihygieniasta pesemällä kädet vedellä ja saippualla. Yleisölle on varattu käsidesiä niin teatterin tiloissa kuin teatteriravintolassakin. Muista turvavälit myös kahvijonossa. Vältä jonotus ja tilaa väliaikatarjoilut ennalta teatteriravintolasta.

Maksullinen naulakkopalvelu on poistettu toistaiseksi käytöstä. Ala-aulaa valvotaan esityksen ajan, joten voit jättää takkisi joko itsepalvelunaulakkoon tai ottaa sen mukaan saliin.

Tulethan teatteriesitykseen ainoastaan terveenä – sairaustapauksessa lunastetun lipun voi vaihtaa veloituksetta toiseen esitykseen tai saada rahat takaisin.

Muutokset ovat mahdollisia sekä ohjeistuksessa että esityskalenterissa, joten seuraathan tiedotustamme. Mekään emme tule sairaina töihin, joten peruutukset ovat tänä syksynä mahdollisia. 

Syksyn aloittaa Jäniksen vuosi

Kemin kaupunginteatterin syksy 2020 aloitetaan Kemin Pirtissä esitettävällä Jäniksen vuosi -näytelmällä. Arto Paasilinnan tekstiin pohjautuva komedia käpälämäestä jatkaa siitä mihin keväällä jäätiin.

Vatanen on mies, jota kaikki sanovat vain Vataseksi. Jopa Vatasen vaimo sanoo Vatasta Vataseksi. Vaimon mielestä Vatanen on ollut jo pitkään masentavaa seuraa. Tämä johtuu ensinnäkin siitä, että Vatanen on aina töissä.
Kun Vatasen pomo passittaa Vatasen kurssikeskukseen koulutukseen, alkaa matka, joka muuttaa Vatasen elämän. Hän saa uuden suunnan törmättyään jänikseen, jonka kanssa ottaa hatkat halki Suomen aina Lapin kairoille asti. Mutta mihin käpälämäki lopulta johtaa?”

Ohjaaja Petri Jäärni työryhmineen on tarttunut teoksen tuoreimpaan näyttämösovitukseen. Luvassa on hersyvää huumoria, vauhtia ja maagista realismia. Syksyn ensimmäinen esitys on 18.9.2020.

Päivi Kolmosen kirjoittama ja ohjaama monologi Kahlo – Sirpaleita naistaiteilijan elämästä jatkaa esityksiä Aineen taidemuseossa Torniossa 19.9.2020 alkaen.

Meksikolainen kuvataiteilija Frida Kahlo esittäytyy kemiläisen näyttelijän Sirpa Filpan tulkitsemana. Monologi avaa näkymiä Kahlon elämään, jota leimasivat tuskalliset raitiovaunuonnettomuudesta johtuvat kivut, ja intohimoinen rakkaus Diego Riveraan. Frida Kahlon taiteilijuus ja naiseus näkyvät hänen maalauksissaan, josta ne ovat tunnistettavissa ja verrattavissakin pohjoisen naistaiteilijan elämään.”

Kemin kaupunginteatteri tarjoaa tänä syksynä astetta harvinaisempaa herkkua: lyhytnäytelmiä. Nämä teatterimaailman novellit tarjoavat suurta sisältöä tiivistetyssä muodossa. 

Luvassa on tunnistettavia ja arkisiakin tilanteita, jotka kirjailija vie taidokkaasti yllättäviin suuntiin avaten arvaamattomia näkymiä keskelle näennäisen tuttuja ihmissuhdekiemuroita. Katsojia viedään tyylilajista toiseen innostavien tekstien, vahvan näyttelijäntyön ja peräti kolmen ohjaajan vetämänä. 

Esitys on väliajaton, jotta pystymme noudattamaan turvallisuusohjeita mahdollisimman ketterästi. Näytelmien arvioitu yhteiskesto on noin 1 tunti 20 minuuttia, ja sisältö tarkentuu vielä elokuussa. Seuraathan tiedotuskanaviamme!  Esityksen ohjaavat Petri Jäärni, Kimmo Hirvenmäki ja Sarianne Paasonen 

Sven Nordqvistin Viirun ja Pesosen joulu palaa esitettäväksi 11.11.2020 Tullimakasiinille. Esitys on lämminhenkinen näytelmä rakastetun kaksikon jouluvalmisteluista.

Jouluaatto on huomenna. Ruoat tekemättä, piparit leipomatta, kuusi hakematta ja lahjatoiveetkaan eivät ole vielä kantautuneet pukille asti. Kun Pesonen vielä loukkaa jalkansakin, kuinka käy parivaljakon joulun?
Onneksi ystävysten ei tarvitse selviytyä kaikesta yksin…”

Viirun ja Pesosen joulu on koko perheen näytelmä, joka tuo kaikille varmasti joulumielen. Tullimakasiinin miljöö on kuin luotu tätä esitystä varten.

Nuorisolinjan Tulevaisuuden toivot -mekö? -esityksen ensi-ilta siirtyy keväälle 2021. Mauri Kunnaksen Apua, merirosvoja! esityksen ensi-ilta siirtyy myös keväälle 2021, mutta on jo ennakkomyynnissä. Apua, merirosvoja! -esityksiä kouluihin ja päiväkoteihin voi tiedustella Kemin kaupunginteatterin toimistosta puhelinnumerosta 016 258 219.

Takaisin listaukseen